Kategoria: Yleinen

Timo Nyströmille näkövammaisten MM-kultaa

”Nyt on sairaan hyvä fiilis”, maailmanmestari Timo Nyström riemuitsi. (Kuvat: Timo Vaitiniemi)

Mikkeliläinen Timo Nyström on voittanut näkövammaisten kultaa para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa Australian Sydneyssä. (lisää…)

Sotilasampumajoukkue suuntaa Kiinaan

Puolustusvoimien ampumajoukkue osallistuu Kiinan Wuhanissa järjestettäviin 7. Sotilaiden maailmankisoihin 15.-27.10.2019. Maailmankisojen puitteissa järjestetään eri sotilasurheilulajien maailmanmestaruuskilpailuja, joita on tällä kertaa 25. Kokonaisuudessaan kilpailuihin odotetaan noin sataa maata ja 8000 urheilijaa ja muita joukkueisiin kuuluvia.

Suomella on puolustettavanaan viime vuoden sotilaiden maailmanmestaruuskisojen vakiokiväärin joukkuekilpailun hopeasija sekä skeetin henkilökohtainen kakkossija. Sveitsissä pidetyissä luotilajien kilpailujen vakiokiväärijoukkueessa ampuivat Juho Autio, Juho Kurki ja Aleksi Leppä. Skeetin henkilökohtaisen mitalin nappasi Oskari Kössi Italiassa. Näiden hienojen menestyksien lisäksi Suomen skeet-joukkue puolustaa edellisissä sotilaiden maailmankisoissa Koreassa vuonna 2015 voitettua skeetin joukkuemestaruutta. Tuolloin joukkueessa ampuivat Miikka Peltonen, Tomi Aspholm ja Oskari Kössi.

Sotilaiden arvokisoissa menestyneiden lisäksi joukkueessa on kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) puolelta tämän vuotinen trapin nuorten MM-hopeamitalisti Matias Koivu.  Skeetiä ampuvalla Eetu Kallioisella on nuorten MM-kilpailuista joukkuehopeaa vuodelta 2015 ja maailman cupin neljäs sija tämän vuoden Lahden kisoissa. Trap-ampuja Veli-Matti Matikaisella on nuorten joukkuepronssia vuodelta 2005. Lisäksi Henna Viljanen on saavuttanut ilmakiväärissä ja pienoiskiväärissä joukkuehopeaa ja -pronssia nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa vuosina 2018 ja 2016.

Ampumajoukkueen kokoonpano (vahvuus 22):

Kivääri: Juho Autio, Juho Kurki, Aleksi Leppä, Henna Viljanen, Sonja Siitonen ja Jenna Kuisma
Pistooli: Petri Ylinen, Jorma Jäntti, Joonas Kallio ja Marko Talvitie
Skeet: Tomi Aspholm, Oskari Kössi ja Eetu Kallioinen
Trap: Veli-Matti Matikainen, Mika Myllylä ja Matias Koivu
Joukkueen johto: Henri Häkkinen, Antti Jokinen, Matti Viljakainen, Matti Nummela ja Mikko Saarinen
ISSF-tuomari: Mikko Taussi.

Suomalaiset osallistuvat seuraaviin lajeihin
– kivääri: vakiokivääri (miehet), kiväärin sotilaspika-ammunta (m), pienoiskiväärin makuu (naiset) ja pienoiskiväärin asentokilpailu (n)
– pistooli: isopistooli (m) ja pistoolin sotilaspika-ammunta (m)
– haulikko: skeet (m) ja trap (m).

Ammunnan kilpailupäivät ovat 19.-24.10.2019

Suomi osallistuu ammunnan lisäksi sotilas-, meri- ja ilmailu-5-otteluihin, suunnistukseen, judoon, painiin, nyrkkeilyyn, golfiin ja yleisurheiluun. Suomen joukkueen vahvuus on 82 urheilijaa ja joukkueen johtoon kuuluvaa henkilöä.

Sotilaiden maailmankisat on järjestetty aiemmin seuraavasti
– 1995 Rooma (ITA)
– 1999 Zagreb (CRO)
– 2003 Catania (ITA)
– 2007 Hyderabad (IND)
– 2011 Rio de Janeiro (BRA)
– 2015 Mungyeong (KOR).

Lisätietoa 7. Sotilaiden maailmankisoista täällä.

Juha Myllymäelle paratrapin MM-hopeaa, Vesa Järvinen kuudes

Juha Myllymäki sai MM-hopeaa Sydneyssä. Mitalikuvat päivitetään myöhemmin. (Kuvat: Pekka Maunula)

Juha Myllymäki on saavuttanut hopeaa para-ampumaurheilun MM-kilpailuissa Australian Sydneyssä. Hän sijoittui hienosti toiseksi trapin PT1-luokassa. Vesa Järvinen oli kuudes trapin PT2-luokassa. (lisää…)