Kategoria: Yleinen

Suomen naiset voittivat trapin joukkuekilpailun Kyproksen gp:ssä, Veromaa viides

Mopsi Veromaa, Noora Antikainen ja Marika Salmi pääsivät juhlimaan trapin joukkuekilpailun voittoa Kyproksen gp:ssä Larnakassa. Henkilökohtaisessa kilpailussa Veromaa oli viides, Antikainen seitsemäs ja Salmi kymmenes. Naisten skeetissä Heidi Hämäläinen oli 17:s ja Marjut Heinonen 19:s.

Veromaa ampui peruskilpailussa 110, mikä vei finaaliuusintaan. Hänen sarjansa olivat 23+25+19+21+22.

– Kauden toka kisa, ja taas uusinnan kautta finaaliin. Kiva oli saada taas kisapäivälle onnistumaan 25, varsinkin kun parit vikat treenit menivät hiukan heikosti. Pari huonoa sarjaa jätti tuloksen silti heikoksi. Finaali kulki hyvin, mutta loppuun aikamoinen pummirysä – sitten ei päästykään enää jatkaa viitossijaa pidemmälle, Veromaa summaili.

Kokonaisuudessaan hän oli kilpailuunsa kuitenkin tyytyväinen:

– Oli tosi upeaa, kun saatiin joukkuekulta kotiin tuotavaksi, vaikka henkilökohtainen mitali jäikin saamatta. Tästä on kiva jatkaa harjoittelua ja kautta.

Noora Antikainen löysi omasta kilpailustaan ”paljon hyvää ja muutaman huonomman hetken”. Hän ampui niin ikään 110, mutta kolmen naisen uusiessa viimeisestä finaalipaikasta, hän jäi ensimmäisenä ulkopuolelle.

– Teknisesti samanlaista tekemistä kyllä, kisajännitys ja alkukausi varmasti luo hieman painetta. Ehkä enemmän harmittaa se, että peruskisassa olisi pystynyt ampumaan paremmin, eikä niinkään se, että hävisin uusinnan. Finaalipaikkakin oli niin lähellä. Tästä hyvä jatkaa eteenpäin. Tavoitteeksi, että jokaista sarjaa pystyy parantamaan, Antikainen sanoi.

Salmi iloitsi joukkuekisan voiton lisäksi kisapäivien keleistä, mutta oma suorittaminen jätti mietittävää.

– Tuloksilla ei päässyt juhlimaan missään vaiheessa, ja tekeminen oli silti hyvin työlästä. Kun ei saa itsestä 110 prosenttia ulos oikealla hetkellä, niin ei vaan saa, hän sanoi.

Naisten skeetissä Heidi Hämäläisellä ja Marjut Heinosella oli haastavia hetkiä kaksipäiväisessä urakassa. Hämäläisen toinen päivä jätti kuitenkin hyvän maun, sillä lopulta hänen sarjansa oli 18+21+23+23+23.

– Kisa ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin, ja oikeastaan koko eka päivä oli todella vaikea. Tämä toinen päivä taas oli eilisen vastakohta ja tekeminen oli omalla tasolla ja ammunta tuntui helpolta. Hyvillä mielin vielä huomiseen parikilpailuun, Hämäläinen sanoi.

Marjut Heinonen päätyi Hämäläisen tavoin lopulta tulokseen 108, sillä hänen kilpailunsa pilasi viimeisen sarjan 17.

– Eka päivä oli ihan ok-tekemistä. Samoin tämän päivän alku, kunnes tuli sarjan loppupuolella hieman muuttuvia tekijöitä, mutta itseään saa vaan syyttää. Viimeisen sarjan perusteella tästä joutaakin nyt aivopesuun, Heinonen hymähti.

Finaaliin vaadittiin 115.

Kuva: Kari Kopra

Tulokset:

Larnaka, Kypros:

Naiset:

Trap: 1) Julia Tugolukova Venäjä 115/36, 2) Julia Saveleva Venäjä 112+35, 3) Jekaterina Rabaja Venäjä 111+4/27, 4) Georgia Constantinidou Kypros 111+2/22, 5) Mopsi Veromaa Suomi 110+2/19, 6) Julia Danilova Ukraina 111+3/13, 7) Noora Antikainen Suomi 110+1,…10) Marika Salmi Suomi 107.

Joukkuekilpailu: 1) Suomi 327, 2) Venäjä 325, 3) Saksa 298.

Skeet: 1) Danka Bartekova Slovakia 120/48, 2) Panagiota Anredou Kypros 115+3/47, 3) Andri Eleftheriou Kypros 116+37,…17) Heidi Hämäläinen Suomi 108,…19) Marjut Heinonen Suomi 108.

Täydelliset tulokset:

Skeet

Trap

 

Veromaa neljäntenä trapissa, Heinonen seitsemäntenä skeetissä Kyproksen GP-kilpailuissa

Mopsi Veromaa on trapissa neljäntenä ja Marjut Heinonen skeetissä seitsemäntenä avauspäivän jälkeen gp-kilpailussa Kyproksen Larnakassa.

Mopsi Veromaa on ampunut tuloksen 67. Hänen edellään olevat ovat ampuneet yhden kiekon paremman tuloksen. Veromaan sarjat olivat 23, 25 ja 19. Noora Antikainen on kahdeksantena tuloksella 65 ja Marika Salmi 11:ntenä tuloksella 64.

Myös skeetissä päästiin kilpailun makuun. Marjut Heinonen on seitsemäntenä tuloksella 69 ja Heidi Hämäläinen 24:ntenä tuloksella 62. Kilpailua johtaa kolmen sarjan jälkeen Danka Bartekova tuloksella 73.

Ylituomarikurssi 16.3.2019, Kisakalliossa, Lohjalla

Kurssi järjestetään ainakin kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa, mutta myös muissa lajeissa joissa ilmenee tarvetta ja saadaan minimimäärä osallistujia.

Ilmoittautumiset 28.2.2019 mennessä
kirsi.kankaanmaki@ampumaurheiluliitto.fi
tai puh. 0400 930 527
Ilmoittautuessasi kerro nimesi lisäksi, seurasi ja laji johon osallistut.

Ohjelma: Ylituomarikurssi 16.3.2019 Kisakallio

Täytä ”Esitys kilpailutuomariksi” lomake ja anna se kouluttajalle:
https://www.ampumaurheiluliitto.fi/wp-content/uploads/2017/04/SALESITYSKILPAILUTUOMARIKSIver3-1.pdf 

SAL / Kilpailuvaliokunta

Kahdeksan ampumaurheilijaa nimettiin Euroopan kisoihin

Satu Mäkelä-Nummela kuvattuna viime vuoden MM-kilpailuissa Etelä-Koreassa. (Kuva: Lassi Palo)

Kesäkuussa Minskissä järjestettävien Euroopan kisojen ensimmäisessä valinnassa Suomen joukkueeseen valittiin kahdeksan ampumaurheilijaa ja kaksi nyrkkeilijää.  (lisää…)

Kopra kahdeksas, Pirttisalo 11:s Kyproksella GP-kilpailussa

Vili Kopra jäi kiekon päähän finaaliuusinnasta ja oli kahdeksas trapin gp-kilpailussa Kyproksen Larnakassa. Kopra ampui tuloksen 118. Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut Eemil Pirttisalo ampui 117 ja oli 11:s.

– Odotukset olivat tosi matalalla, koska tällä kaudella olen harjoitellut vasta neljänä päivänä. Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen, Kopra sanoi.

Pirttisalon avauspäivä oli mainio: 74. Toinenkin päivä alkoi vielä 24:llä, kunnes viimeisen sarjan 19 vei haaveet finaalista.

– Ensimmäinen päivä oli helppoa tekemistä, mutta toisena päivänä alkoivat ne haasteet. Ensimmäinen sarja oli tuloksellisesti hyvä, mutta tekeminen oli vaikeaa. Viimeinen sarja oli mitä oli. Ei voi olla helppoa, kun on vaikeaa, Pirttisalo lausahti.

Roni Vitali oli 108:s tuloksella 98. Poikien kilpailussa Matias Koivu oli yhdeksäs tuloksella 106.

Naisten kilpailu on tiistaina ja keskiviikkona. Suomalaisista mukana ovat Noora Antikainen, Marika Salmi ja Mopsi Veromaa.

Larnaka, Kypros:

GP-kilpailut:

Trap, miehet: 1) Aleksei Alipov Venäjä 120/44, 2) Andreas Low Saksa 119+1+6/39, 3) Jan Borkovec Tsekki 119+1+0+3/29,…8) Vili Kopra Suomi 118,…11) Eemil Pirttisalo Suomi 117,…108) Roni Vitali Suomi 98.

Tulossivu

Kuva: Kari Kopra

 

 

 

Ilmakiväärin parikilpailun SM-kulta IMAS:lle

Ilmakiväärin Y-sarjan kolme parasta joukkuetta. (Kuvat: Jussi Ahomäki)

Ensimmäisen kerran järjestetyt ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailut päättyivät sunnuntaina Jalasjärvellä. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura voitti päätöspäivänä kaksi mestaruutta, Kymppi 64 yhden. (lisää…)