Avainsana: Kivääriammunta

Palo kohenteli makuun SE-tulostaan Salossa

Marianne Palo ampui Salossa makuukilpailussa tuloksen 629,6, joka on uusi SE. Aiempi ennätys oli Palon toukokuussa ampuma 626,5. Palo voitti Salossa myös toisen makuukilpailun, jossa hän ampui 628,1.

Kun aiempi SE ylittyi päivän molemmissa kilpailuissa, oli Palo syystäkin iloinen.

– Olen löytänyt hyvän taktiikan makuulle – se on vahvistanut luottoani joka kerta enemmän ja enemmän. Molemmissa kilpailuissa pidin hyvää rytmiä yllä ja fokus oli vain laukauksen ohjelmassa. Muutamia kertoja mieleeni juolahti kyseinen ennätys (allekirjoittaneella) ja sen parantaminen. En tietenkään voinut kieltää itseäni ajattelemasta sitä, vaan annoin ajatuksien tulla ja hyväksyin ne. Tämän jälkeen oli taas helpompi jatkaa suorituksen tekemistä, Palo kertoi.

Molempien kilpailujen aikana oli kova sade.

– Liput eivät tietenkään heiluneet, mutta puiden latvat korkealla heiluivat. Jälkimmäisessä kilpailussa oli kirkkaampi sää, joten kaksi ensimmäistä sarjaa meni hakien oikeita säätöjä, Palo sanoi.

Palon lisäksi lauantaina DSE-kirjaimet tulostensa perään saivat N20-sarjan makuukilpailun voittanut Alexandra Rosenlew ja Y80-sarjan voittanut Sergei Tretjakov. Rosenlew ampui ensin 622,9 ja toisessa kilpailussa 624,1. Tretjakov 610,9.

– Olen tyytyväinen tähän päivään. Pystyin keskittymään ammuntaan ja tekemiseen kun kelikin oli aika lailla paras madollinen. Tuo 622,9 oli uusi henkilökohtainen ennätys ja olin oikein tyytyväinen siihen vaikka viimeinen sarja olikin vähän huono ja tiesin pystyväni parempaan. Onneksi sain myös parannettua tulosta sitten seuraavassa kisassa, eli 2 uutta henkilökohtaista ennätystä tänään, Rosenlew summasi päiväänsä.

Kahden sarjan yhteistulosten paras oli Palo tuloksella 1257,7 ennen Rosenlewia, joka ampui 1247,0.

Miesten sarjan makuukilpailun voitti Jere-Juhani Salo tuloksella 622,1. Siinä toiseksi sijoittui Cristian Friman (621,5) ja kolmanneksi Björn Friman (621,3).

Salossa on kilpailtu myös pistoolissa ja haulikossa. Perinteikkäät kilpailut jatkuvat huomenna.

Tulokset ja lisätietoja: Salon 55. Ampumakisat 30.6. – 2.7.2023 – Salon Seudun Ampujat ry (sasa.fi)

Kuva: Jari Palo