Avainsana: Larnaka

Suomen naiset voittivat trapin joukkuekilpailun Kyproksen gp:ssä, Veromaa viides

Mopsi Veromaa, Noora Antikainen ja Marika Salmi pääsivät juhlimaan trapin joukkuekilpailun voittoa Kyproksen gp:ssä Larnakassa. Henkilökohtaisessa kilpailussa Veromaa oli viides, Antikainen seitsemäs ja Salmi kymmenes. Naisten skeetissä Heidi Hämäläinen oli 17:s ja Marjut Heinonen 19:s.

Veromaa ampui peruskilpailussa 110, mikä vei finaaliuusintaan. Hänen sarjansa olivat 23+25+19+21+22.

– Kauden toka kisa, ja taas uusinnan kautta finaaliin. Kiva oli saada taas kisapäivälle onnistumaan 25, varsinkin kun parit vikat treenit menivät hiukan heikosti. Pari huonoa sarjaa jätti tuloksen silti heikoksi. Finaali kulki hyvin, mutta loppuun aikamoinen pummirysä – sitten ei päästykään enää jatkaa viitossijaa pidemmälle, Veromaa summaili.

Kokonaisuudessaan hän oli kilpailuunsa kuitenkin tyytyväinen:

– Oli tosi upeaa, kun saatiin joukkuekulta kotiin tuotavaksi, vaikka henkilökohtainen mitali jäikin saamatta. Tästä on kiva jatkaa harjoittelua ja kautta.

Noora Antikainen löysi omasta kilpailustaan ”paljon hyvää ja muutaman huonomman hetken”. Hän ampui niin ikään 110, mutta kolmen naisen uusiessa viimeisestä finaalipaikasta, hän jäi ensimmäisenä ulkopuolelle.

– Teknisesti samanlaista tekemistä kyllä, kisajännitys ja alkukausi varmasti luo hieman painetta. Ehkä enemmän harmittaa se, että peruskisassa olisi pystynyt ampumaan paremmin, eikä niinkään se, että hävisin uusinnan. Finaalipaikkakin oli niin lähellä. Tästä hyvä jatkaa eteenpäin. Tavoitteeksi, että jokaista sarjaa pystyy parantamaan, Antikainen sanoi.

Salmi iloitsi joukkuekisan voiton lisäksi kisapäivien keleistä, mutta oma suorittaminen jätti mietittävää.

– Tuloksilla ei päässyt juhlimaan missään vaiheessa, ja tekeminen oli silti hyvin työlästä. Kun ei saa itsestä 110 prosenttia ulos oikealla hetkellä, niin ei vaan saa, hän sanoi.

Naisten skeetissä Heidi Hämäläisellä ja Marjut Heinosella oli haastavia hetkiä kaksipäiväisessä urakassa. Hämäläisen toinen päivä jätti kuitenkin hyvän maun, sillä lopulta hänen sarjansa oli 18+21+23+23+23.

– Kisa ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin, ja oikeastaan koko eka päivä oli todella vaikea. Tämä toinen päivä taas oli eilisen vastakohta ja tekeminen oli omalla tasolla ja ammunta tuntui helpolta. Hyvillä mielin vielä huomiseen parikilpailuun, Hämäläinen sanoi.

Marjut Heinonen päätyi Hämäläisen tavoin lopulta tulokseen 108, sillä hänen kilpailunsa pilasi viimeisen sarjan 17.

– Eka päivä oli ihan ok-tekemistä. Samoin tämän päivän alku, kunnes tuli sarjan loppupuolella hieman muuttuvia tekijöitä, mutta itseään saa vaan syyttää. Viimeisen sarjan perusteella tästä joutaakin nyt aivopesuun, Heinonen hymähti.

Finaaliin vaadittiin 115.

Kuva: Kari Kopra

Tulokset:

Larnaka, Kypros:

Naiset:

Trap: 1) Julia Tugolukova Venäjä 115/36, 2) Julia Saveleva Venäjä 112+35, 3) Jekaterina Rabaja Venäjä 111+4/27, 4) Georgia Constantinidou Kypros 111+2/22, 5) Mopsi Veromaa Suomi 110+2/19, 6) Julia Danilova Ukraina 111+3/13, 7) Noora Antikainen Suomi 110+1,…10) Marika Salmi Suomi 107.

Joukkuekilpailu: 1) Suomi 327, 2) Venäjä 325, 3) Saksa 298.

Skeet: 1) Danka Bartekova Slovakia 120/48, 2) Panagiota Anredou Kypros 115+3/47, 3) Andri Eleftheriou Kypros 116+37,…17) Heidi Hämäläinen Suomi 108,…19) Marjut Heinonen Suomi 108.

Täydelliset tulokset:

Skeet

Trap