Salon kisoissa uusia Suomen ennätyksiä
5.7.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

46. Salon kisat järjestetään 5.-6.7. Kilpailuissa ammutaan niin kivääri-, pistooli-, riistamaali- kuin haulikkolajejakin. Kivääri- ja riistamaalilajeissa kilpailut ovat samalla näyttökilpailut syyskuussa Espanjan Granadassa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Salon kisojen ensimmäisenä päivänä ammuttiin useita uusia Suomen ennätystuloksia.

Kilpailujen ensimmäisenä päivänä lauantaina ammuttiin useita uusia Suomen ennätyksiä, joista viisi kiväärillä ja yksi pistoolilla. Sodankylän Ampumaseuran Joonas Kuusela sivusi 25 metrin vakiopistoolin Y18-sarjan SE:tä tuloksella 543. Kiväärilajien Suomen ennätyksistä pienoiskiväärin makuukilpailuissa vastasivat Cristian Friman, Teemu Hartman, Vesa Nissinen, Kauko Kaartinen sekä Olli Silanto. Pienoiskiväärin 60 laukauksen makuukilpailu ammuttiin Y18-sarjassa ensimmäistä kertaa kymmenystuloksilla, ja sen voitti Esbo Skytteföreningin Cristian Friman tuloksella 613,8. Y16-sarjan vastaavassa 40 laukauksen kilpailussa Salon Seudun Ampujien Teemu Hartman paransi aiempaa SE:tä puoli pistettä tuloksellaan 393,9. Y50-sarjassa Helsingin Varuskunnan Ampujien Vesa Nissinen ampui tuloksen 612,0, joka on 0,8 pistettä aiempaa SE:tä parempi. Raseborg Skyttaren Kauko Kaartinen puolestaan paransi Y70-sarjan SE:tä peräti 16,4 pisteellä ammuttuaan kovan tuloksen 615,4. Y75-sarjassa ammuttiin myös ensimmäistä kertaa kymmenystuloksin ja sarjan voittajaksi ampui Salon Seudun Ampujien Olli Silanto tuloksella 587,2.

Pienoiskiväärin 60 laukauksen makuukilpailun Y-sarjan finaalituloksellaan 206,0 voitti Poliisien Ampumaseuran Aleksi Jarva, joka oli myös peruskilpailun paras tuloksellaan 618,6. Lisäksi hän voitti kokonaiskilpailun, johon laskettiin omassa sarjassa ammutun tuloksen lisäksi myöhemmin ammutun toisen Y-sarjan kilpailun tulos. Siinä Jarva ampui tuloksen 617,7. Naisten sarjan samassa lajissa voitti Pieksämäen Seudun Ampujien Pauliina Frilander-Soini tuloksella 616,4.

– Kummatkin makuukilpailut olivat hyvää ja rentoa ammuntaa eikä tuulen kanssa ollut ongelmia. Finaaliin olen tyytyväinen, Y-sarjan voittaja Aleksi Jarva kommentoi.

50 metrin pistoolin Y-sarjan voittajaksi ampui Helsingin Varuskunnan Ampujien Rauno Hartikainen tuloksella 542. 25 metrin vakiopistoolin Y-sarjan voitti Hämeenlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Jussi Nylund, joka ampui tuloksen 550.

Kilpailut ammuttiin hyvissä kesäisissä olosuhteissa ja puitteetkin etenkin kiväärilajeissa ovat kansainvälistä tasoa, kun kilpailuissa ammutaan elektronisiin Megalink-taululaitteisiin. Kilpailut ovatkin keränneet jälleen runsaan osallistujamäärän, johon kilpailujen sihteeri Jorma Koski oli tyytyväinen laskeskellessaan, että viikonlopun aikana ammutaan jopa nelisensataa suoritusta.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina ja Salon Seudun Ampujien sivuilla on myös live-tulospalvelu.

Kaikki tulokset löydät täältä.