Ari Huhtamäki ja Noora Kivistö mestareiksi ilmaolympiapistoolissa
31.3.2015 klo 12:00

Ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut ammuttiin viikonvaihteessa Sastamalan Ellivuoressa. Lauantaina ohjelmassa oli miesten ja naisten kilpailu, ja sunnuntaina ikäkausisarjat kamppailivat Suomen mestaruudesta 10-paikkaisella radalla.

Teksti ja kuvat: Mika Vuolle

Yltäminen miesten sarjan finaaliin vaati kovaa kisakokemusta. Kuudesta finalistista viidellä ampujalla oli kokemusta kansainvälisistä arvokisoista pistoolilajeissa.

Rauman Seudun Urheiluampujien Ari Huhtamäki otti finaalissa piikkipaikan ampumalla heti ensimmäisellä sarjalla täydet viisi osumaa. Huhtamäen johdolla edettiin loppuun asti, vaikka Teijo Kimpimäki tekikin parhaansa kuroakseen eroa kiinni. Eroa jäi lopulta kaksi pistettä, lukemin 21-19. Pronssille sijoittui Asiakkalan Ampumaseuran Timo Paalanen, joka ampui finaalissa 13 osumaa.

Edellisvuosien mestarit Jussi Saari ja Marko Talvitie jätettiin tällä kertaa mitaleitta samoin kuin vapaapistoolispesialisti Jyrki Turja.

Naisten sarjassa käytiin hyvätasoinen kilpailu, ja tänä vuonna siinä valttia oli nuoruus. Suomen mestariksi ampui Kuortaneen Kuntoa edustava Noora Kivistö hyvällä tuloksella 543 pistettä. Hopeaa poimi Rauman Seudun Urheiluampujia edustava vasta 14-vuotias Maija Pärri, joka hävisi Kivistölle kuusi pistettä. Pronssille ylsi Satakunnan Ampujien Tarja Sorri.

Ikäkausisarjoissa tehtailtiin tukku uusia Suomen ennätyksiä. M20-sarjassa Oskari Eloranta teki uuden finaalin Suomen ennätyksen 14 osumaa. M16-sarjassa ammunnan monitaituri Cristian Friman Esbo Skytteföreningistä paransi nimissään ollutta SE-tulosta koviin lukemiin 549 pistettä ja voitti neljän pisteen turvin niin ikään vanhan SE:n ylittäneen Rauman Leo Salosen.

Veteraaniampujista päivän parhaan tuloksen teki Y70-sarjan voittanut Hämeenlinnan Ampumaseuran Seppo Jortikka, joka kohenteli sarjan SE-lukemia uudelle tasolle ampumalla 536 pistettä. Myös hopeaa ampunut Mikkelin Ampujien Jorma Åsbacka ylitti tuloksellaan 532 Sakari Paasosen nimissä olleen vanhan Suomen ennätyksen.

Maija Pärri puolestaan jatkoi kisaurakkaansa takomalla tauluihin N16-sarjan uuden ennätyksen, 525 pistettä.

Y50-sarjan joukkueiden Suomen ennätys parani reippaasti kun Asikkalan Ampumaseuran joukkue kirjasi uusiksi SE-lukemiksi 1646 pistettä. Y16-sarjan uudeksi SE-lukemaksi taas kirjataan nyt Rauman Seudun Urheiluampujien 1601 pistettä.

Ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut

Miehet: 1) Ari Huhtamäki RSA 21, 2) Teijo Kimpimäki JjA 19, 3) Timo Paalanen AsAs 13, 4) Jussi Saari SäSA 9, 5) Marko Talvitie LehA 8, 6) Jyrki Turja LSA 5.

Naiset: 1) Noora Kivistö KuKu 543, 2) Maija Pärri RSA 537, 3) Tarja Sorri SA 530, 4) Olga Wolkoff ESA 523, 5) Heli Niemi IU 521, 6) Marju Sand SUA 506.