Lauri Leskinen putosi vasta uusinnalla skeetin finaalista maailmancupissa USA:ssa
6.5.2008 klo 12:00

Lauri Leskinen putosi skeetin finaalista vasta neljän ampujan uusinnassa maailmancupissa USA:n Kerrvillessä maanantaina 5. toukokuuta. Leskinen rikkoi peruskilpailussa 120 (23+24+25+25+23) ja uusinnassa 3 kiekkoa ja oli lopulta seitsemäs. Skeetin kauden toisen maailmancupin voitti yllättäen Meksikon 31-vuotias Ariel Mauricio Flores hyvällä tuloksella 147 (122+25) kiekkoa.

Sibbo Skyttegillen 23-vuotias Lauri Leskinen oli todella pettynyt mies peruskilpailun ja uusinnan jälkeen. Tuloksellaan 120 (23+24+25+25+23) kiekkoa hän pääsi Italian Valerio Luchinin, Venäjän Valeri Shominin ja Kanadan Jason Caswellin kanssa uusimaan kahdesta finaalipaikasta. Luchini ja Shomin ampuivat uusinnassa rikki kaksi tuplakiekkoa eli neljä kiekkoa ja ottivat finaalipaikat. Leskinen ja Caswell rikkoivat ensimmäisen tuplakiekon, mutta onnistuivat murskaamaan vain yhden kiekon toisella uusintakierroksella. Leskisen 120 kiekon tulos jää yhden kiekon Ampumaurheiluliiton asettamasta EM-tulosrajasta.

– Nyt ottaa oikeasti päähän. Se oli lähellä, mutta pää ei kestänyt radan teknisiä ongelmia. Mikrofonit reistailivat ja antoivat yksittäisiä kiekkoja, kun piti ampua tuplia, keravalainen Leskinen manasi.

Leskinen oli ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen tuloksellaan 47 (23+24) kaksi kiekkoa finaalirajasta. Toisen päivän sarjoillaan 25+25+23 hän nousi uusintaan.

Anttilan Erämiesten 21-vuotias Miikka Peltonen ampui 116 (22+23+24+23+24) kiekkoa ja nousi toisen päivän sarjoillaan sijalle 19. Ensimmäisen päivän jälkeen hän oli 29:s.

– Helppoja virheitä, mutta turha sitä on alkaa selitellä. Kyllähän täällä olisi voinut tulosta tehdä, jos karma olisi ollut vähän joukossa, Peltonen kommentoi uransa ensimmäistä maailmancupin kilpailuaan.

Kisan voittanut Meksikon 31-vuotias Ariel Mauricio Flores oli todellinen yllättäjä. Hän ampui uransa ensimmäisen maailmancupin finaalin, lähti finaalin peruskilpailun parhaana ja paukutti rikki finaalin kaikki 25 kiekkoa. Tähän mennessä hänen uransa paras saavutus oli Pan-Amerikan kisojen kolmas sija viime vuodelta.

Haulikkolajien maailmancup, Kerrville, USA, 4.-10.5.2008.
Skeet, miehet, 125 kiekkoa + 25 kiekon finaali:
1) Ariel Mauricio Flores Meksiko 147 (122+25), 2) Tore Brovold Norja 146 (122+24), 3) Valerio Luchini Italia 144/2 uusinnassa kolmannesta sijasta (120/4 uusinnassa finaalipaikasta+24), 4) Valeri Shomin Venäjä 144/1 (120/4+24), 5) Frank Thompson USA 143 (24+25), 6) Tino Wenzel Saksa 142 (121+21), 7) Lauri Leskinen Suomi 120/3 (23+24+25+25+23), …19) Miikka Peltonen Suomi 116 (22+23+24+23+24).