Nuorten maailmancup: Eetu Kallioinen skeetissä neljäs
21.8.2017 klo 19:30

Miki Ylönen (vas.), Otto-Ilmari Kutila, Sami Aaltonen, Niklas Lindfors ja Eetu Kallioinen Porpetton radalla. (Kuva: Pentti Saari)

Haulikkolajien nuorten maailmancup päättyi Italian Porpettossa suomalaisittain hienosti, sillä Eetu Kallioinen sijoittui poikien skeetissä neljänneksi. ”Mitali olisi tietenkin lämmittänyt mieltä enemmän kuin neljäs sija, mutta ei sekään huono ole”, hän sanoi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) nuorten maailmancup päättyi maanantaina Italian Porpettossa. Päätöspäivän ohjelmassa olivat poikien skeetin viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Skeetissä olivat suomalaisista mukana Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Otto-Ilmari Kutila (Lounais-Hämeen Ampujat) ja Niklas Lindfors (Ala-Hämeen Ampujat).

Kallioinen pääsi neljän muun ampujan kanssa finaaliuusintaan tuloksellaan 117 (21+24+24+23+25). Jaossa oli kolme paikkaa finaaliin, ja Kallioinen selvitti hienosti tiensä kuuden parhaan joukkoon. Italian Valerio Palmucci teki peruskilpailun parhaan tuloksen 122.

– Kisa lähti vähän kankeasti liikkeelle, ja eka kierros oli vaikea. Mutta sitten alkoi kulkea paremmin, ja loppua kohti parani vaan, Kallioinen kertasi kilpailuaan.

– Finaaliin olen ihan tyytyväinen, mutta olisihan se mitali tietenkin enemmän mieltä lämmittänyt kuin neljäs sija. Ei sekään huono ole. Koko kilpailu oli aika lailla perustekemistä.

Haulikkolajien MM-kilpailut alkavat Moskovassa elokuun lopussa. Poikien skeetiin on nimetty Kallioinen ja Aaltonen.

– Nyt on hyvä lähteä hyvillä mielin kohti Moskovaa, Kallioinen totesi.

Italia sai Porpetton skeetin finaaliin kolme poikaa. Palmucci jäi viidenneksi, kun voittoon nousi Elia Sdruccioli uudella poikien finaalin ME-tuloksella 57. Matteo Chiti oli kolmas. Toiseksi sijoittui Yhdysvaltain Christian Elliott.

Kutilan tulos 113 (24+23+20+22+24) oikeutti 18. sijaan. Lindfors rikkoi 109 kiekkoa (22+22+20+23+22), jolla hän sijoittui 32:nneksi. Aaltonen oli 43:s tuloksellaan 106 (23+22+22+20+19).

Porpetton maailmancupiin osallistui 220 urheiluampujaa, jotka edustivat 33 maata. Mukana oli kahdeksan suomalaista. Kallioisen lisäksi parhaat suomalaissijoitukset olivat Miki Ylösen toinen sija kaksoistrapissa ja Vili Kopran yhdeksäs sija trapissa.

ISSF:n nuorten maailmancup (haulikkolajit)
15.-22.8. Porpetto, Italia

Tuloksia ma 21.8.

Poikien skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Elia Sdruccioli Italia 57 (poikien ME) (119+2), 2) Christian Elliott Yhdysvallat 55 (119+1), 3) Matteo Chiti Italia 44 (117+6), 4) Eetu Kallioinen Suomi 36 (117+3), 5) Valerio Palmucci Italia 25 (122), 6) Elijah Ellis Yhdysvallat 16 (117+5), 7) Nic Moschetti Yhdysvallat 117+1, 8) Daniel Korcak Tshekki 117+0, … 18) Otto-Ilmari Kutila 113, … 32) Niklas Lindfors 109, … 43) Sami Aaltonen 106. 63 osanottajaa.