Meksikon maailmancup: Marjut Heinonen 12:s naisten skeetissä
11.3.2018 klo 01:51

Marjut Heinonen.

Marjut Heinonen on sijoittunut naisten skeetissä 12:nneksi, kun Meksikon Guadalajarassa järjestettävä vuoden ensimmäinen maailmancup jatkui lauantaina. Oskari Kössi ja Timo Laitinen ovat miesten skeetissä hyvissä asemissa sijoilla 8 ja 13.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupissa Meksikon Guadalajarassa oli lauantaina toiseksi viimeinen kilpailupäivä. Radalla nähtiin taas sinivalkoisia värejä, sillä kilpailemassa oli neljä suomalaista skeet-ampujaa.

Naisten skeetissä ammuttiin tänään viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali. Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) sijoittui 12:nneksi tuloksellaan 109 (22+24+21+22+20). Peruskilpailun parhaan tuloksen ja samalla ME:n 122 paukutti Yhdysvaltain kokenut, peräti kuusi olympiamitalia saavuttanut Kimberly Rhode. Slovakian Danka Bartekova oli peruskisan kakkonen (117).

Finaaliraja oli 114.

Rhode oli lopulta myös finaalin ykkönen. Hänen tuloksensa oli ME:tä sivuava 56. Yhdysvallat sai kaksoisvoiton, kun Caitlin Connor sijoittui toiseksi (52).

Miesten skeet alkoi lauantaina. Suomalaisista mukana ovat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Lauantaina ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Kössi jatkaa kilpailua parhaana suomalaisena. Hän on kahdeksantena rikottuaan 48 (25+23) kiekkoa. Laitisen sijoitus on 13:s, kun hänen tuloksensa oli 47 (23+24). Takanen jatkaa kisaa 40. sijalta, kun hänen ensimmäisen sarjansa tulos oli 20 ja toisen 23.

Kilpailun kärjessä ovat 49 kiekkoa rikkoneet Yhdysvaltain Vincent Hancock, Tanskan Mikkel Petersen ja Kiinan Jiang Yang.

Guadalajaran maailmancup päättyy sunnuntaina, jolloin ammutaan miesten skeetin viimeiset 75 kiekkoa ja finaali. Cupiin on osallistunut runsaat 400 urheiluampujaa, jotka edustavat 50 maata. Cupiin osallistui yksitoista suomalaista haulikkoampujaa.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli ja haulikko)
1.-12.3. Guadalajara, Meksiko

Tuloksia ja tilanteita la 10.3.

Naisten skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Kimberly Rhode Yhdysvallat 56/sivuaa ME:tä (122/ME), 2) Caitlin Connor Yhdysvallat 52 (115), 3) Amber Hill Iso-Britannia 42 (116), 4) Danka Bartekova Slovakia 32 (117), 5) Meng Wei Kiina 24 (114), 6) Melisa Gil Argentiina 13 (114), … 12) Marjut Heinonen 109. 31 osanottajaa.

Miesten skeet, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Vincent Hancock Yhdysvallat 49, 2) Mikkel Petersen Tanska 49, 3) Jiang Yang Kiina 49, … 8) Oskari Kössi 48, … 13) Timo Laitinen 47, … 40) Tommi Takanen 43. 57 osanottajaa.