Ella Hakala ja Viivi Kemppi rikkoivat EM-kisarajan Luxemburgissa
9.12.2021 klo 18:19

Ella Hakala.

Ella Hakala oli ainoa suomalainen pistooliampuja, joka rikkoi EM-kisarajan Luxemburgissa torstaina alkaneessa kansainvälisessä ilma-asekilpailussa. Viivi Kemppi ylitti kisarajan viikon sisällä jo kolmannen kerran.

Luxemburgin Strassenissa alkoi torstaina kolmipäiväinen kansainvälinen ilma-asekilpailu, johon osallistuu Suomen pistoolin A-maajoukkue ja nuorten maajoukkue sekä kivääriampuja Viivi Kemppi.

Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Ella Hakala oli Suomen ainoa pistooliampuja, joka rikkoi EM-tulosrajan kisojen avauspäivänä torstaina. Hakala, 16, teki tyttöjen ilmapistoolin peruskisan parhaan tuloksen 566, joka ylittää EM-rajan kahdella pisteellä.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Norjan Hamarissa 17.-28. maaliskuuta. Ampumaurheiluliiton asettamat rajat ovat ilmakiväärissä: miehet 625,6, naiset 626,2, pojat 621,6 ja tytöt 623,6. Ilmapistoolin rajat ovat: miehet 577, naiset 572, pojat 570 ja tytöt 564.

Hakala tähtäsi viime viikon perjantaina 568 pistettä ja teki finaalin uuden naisten SE:n 237,4. Tänään hän oli neljäs Luxemburgin finaalissa (189,0).

Joonas Kallion (Suomussalmen Urheiluampujat) tulos miesten ilmapistoolin peruskilpailussa oli 571. Hänen tuloksensa oli peruskisan toiseksi paras. Hän sijoittui finaalissa myös toiseksi (239,7). Kallio ylitti EM-rajan viime lauantaina Turussa (578).

Karri Turunen (Nurmeksen Ampumaseura) teki miesten peruskisassa tuloksen 568 ja sijoittui finaalissa seitsemänneksi (132,3). Esa Savola (Lappajärven Ampujat) oli 22:s tuloksellaan 550.

Ritva Karrin (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) tulos naisten ilmapistoolin peruskisassa oli 552, jolla hän oli kuudes. Finaalissa sijoitus koheni kahdella pykälällä eli neljänneksi (193,6).

Arttu Laulainen (Keiteleen Ampumaseura) oli poikien ilmapistoolin peruskisan ykkönen 565 pisteellään. Finaalissa tuli toinen sija 232,8 pisteellä. Myös Laulaisella on EM-raja kerran rikottuna, kun hän tähtäsi Turussa 570 pistettä.

Viivi Kemppi sijoittui toiseksi tyttöjen ilmakiväärissä. (Kuva: Pirjo Peltola)

Myllykosken Ampujia edustava Viivi Kemppi teki viime perjantaina Turussa EM-rajan ylittäneen tuloksen 624,9. Lauantaina tuli vielä kovempi tulos: 626,1 pistettä. Kemppi on hyvässä vireessä, sillä tänään hänen peruskisan tuloksensa Luxemburgin ensimmäisessä kilpailussa oli 625,6. Hän oli ennätysvauhdissaan, mutta tähtäsi viimeiseen sarjaansa 102,5 pistettä. Kemppi sijoittui finaalissa toiseksi. Hän hävisi 0,2 pistettä voittajalle, Sveitsin Audrey Gogniatille. Kempin tulos oli 248,8.

Luxemburgin kilpailun tulokset löytyvät kisajärjestäjien sivuilta.

// Artikkelia päivitetty klo 20.50: lisätty Viivi Kempin finaalitulos ja kuva. //