Skeetin ja trapin hyviä tuloksia kotimaasta ja maailmalta
8.5.2022 klo 20:28

Otto Kutila, Julia Ylimäinen, Nea Vallioniemi ja Kaisa Kurki Brandenburg cupissa. (Kuva: Jorma Korhonen)

Suomalaiset skeet- ja trap-ampujat ovat kilpailleet menestyksekkäästi Saksassa ja Tshekissä. Kotimaassa ammuttiin viikonloppuna skeetin Nasta GP.

Neljä suomalaista skeet-ampujaa kilpaili Saksassa Brandenburg cupissa: N20-sarjassa Nea Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) ja Julia Ylimäinen (Tornionseudun Ampujat), N-sarjassa Kaisa Kurki (A-HA) ja M-sarjassa Otto Kutila.

Vallioniemi teki tuloksen 112 sijoittuen toiseksi. Ylimäinen paransi ennätystään peräti kahdeksalla kiekolla tehden tuloksen 107. Hän sijoittui kolmanneksi. Ylimäisen tavoitteena oli saada 100 rikki – hän siis onnistui hyvin!

– Ylimäinen ja Vallioniemi osallistuivat ensimmäisen kerran kansainväliseen kilpailuun, joka nostaa ehdottomasti heidän suoritustensa arvoa, Ampumaurheiluliiton skeetin nuorten valmentaja Jorma Korhonen sanoi.

Kurjen tulos oli 108, jolla hän sijoittui neljänneksi. Se oli hänen paras tuloksensa kansainvälisessä kilpailussa. Kutila sai tuloksen 109 ja oli kymmenes.

– Tämä on loistava kisa hakea kokemusta kansainvälisestä kilpailuista, Korhonen sanoi.

Naisten trapin mitalistit: Noora Antikainen (vas.), Zuzana Rehak Stefecekova ja Mopsi Veromaa. (Kuva: Kari Kopra)

TSHEKIN BRNOSSA kilpaili neljä suomalaista trap-ampujaa. Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) oli toinen naisten trapissa ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) kolmas. Voiton vei Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova, joka voitti viime vuonna Tokiossa olympiakultaa. Hän rikkoi Brnon peruskilpailussa 118 kiekkoa ja finaalissa 43 kiekkoa. Antikaisen tulokset olivat 113 ja 40, Veromaan 106 ja 31.

Vili Kopra (OSU) oli miesten trapissa 11:s tuloksellaan 117. Simo Köylinen (OSU) rikkoi 110 kiekkoa ja oli 21:s. Kisan voitti Tshekin Jiri Liptak, jonka peruskisan tulos oli 121 ja finaalin 46.

HYVINKÄÄN METSÄSTYSAMPUJAT (HyMA) järjesti viikonloppuna perinteisen skeetin Nasta GP:n.

Juhani Sahlström (Viitasaaren Ampujat) voitti miesten skeetin finaalin (35). Toiseksi sijoittui A-HA:n Samuli Ahokas (33).

Peruskilpailun parhaan tuloksen 119 tehnyt SSG:n Timo Laitinen sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Sahlströmin peruskisan tulos oli 113 ja Ahokkaan 115.

Heidi Hämäläinen (SSG) oli naisten skeetin ykkönen. Hän teki peruskilpailussa tuloksen 101.

M50-sarjan voittanut Tero Kallioinen (A-HA) teki peruskisassa tuloksen 116.

Nasta GP:n kaikki tulokset kisajärjestäjän sivuilla.