Kategoria: Etelä-Suomi

Jari Rajala teki huikean paluun maailman cupiin compak sportingin Unkarin GP:ssä

Sporting-ampuja Jari Rajala teki viikonloppuna näyttävän paluun haulikkoammunnan pariin. SSG:n Rajala tähtäsi compak-sportingin maailman cupin osakilpailussa Unkarissa komeaan voittoon tuloksella 193. Kisaan osallistui reilut 150 kilpailijaa 17 eri maasta. Rajala paukutteli kahden päivän aikana hienosti 193. Unkarin Andras Szerdahelyi ja Venäjän Sergey Shornikov jäivät kolmen kiekon päähän.

– Kävin mittaamassa maailman kärjen tämän hetken tason, Jari Rajala nauraa.

Rajala kilpaili viimeksi vuonna 2015, jolloin hän oli maailman rankingissa neljäntenä.

Kaikki tulokset:  http://www.fitasc.com/uk/competition/results/778-compet

Hae ampumaurheilun akatemialeiritykseen Tanhuvaaran Urheiluopistolle

Akatemialeiritys Tanhuvaara 2017-18 ampumaurheilu

Tanhuvaaran Urheiluopiston valmennuskeskus toteuttaa yhteistyössä Olympiakomitean ja Ampumaurheiluliiton kanssa 7.-9.-luokkalaisille suunnattua akatemialeiritystä. Leirityksen tavoitteena on urheilijana kasvaminen ja monipuolinen sekä laadukas harjoittelu. Leiritys antaa hyvän pohjan perusasteen suorittamisen jälkeen ponnistaa esimerkiksi urheilulukio -maailmaan!  

Lukuvuonna 2017-2018 toteutetaan lajiryhmittäin neljän leirin malli. Leiritys on tarkoitettu tavoitteellista urheilu-uraa suunnitteleville 7.-9. luokkalaisille nuorille. Ammunnan lajiryhmään voivat hakea myös 2. asteella opiskelevat. Leirityksen tavoitteena on tavoitteellisen urheilijanpolun rakentamistyön aloittaminen ja sen kokonaisvaltainen tukeminen.

Ammunnan lajiryhmä haku 1.5.2017 mennessä.

Täytä sähköinen halulomake lukuvuoden 2017-2018 leiritykseen tästä!

Ampumaurheilun akatemialeiritys 2017-18 Tanhuvaaran Urheiluopisto
Akatemialeiritys 2017-18 Tanhuvaara ampumaurheilu

Lisätietoa myös täältä.

Yhdessä vahvemmiksi – vastaa seurakyselyyn ja tuo seuranne näkemys ampumaurheilun kehittämiseen!

Ampumaurheiluliitto täyttää sata vuotta vuonna 2019. Haluamme kohdata tulevaisuuden entistä yhtenäisempinä ja vahvempina. Nyt pääset antamaan suoraa palautetta liiton toiminnasta. Seuroille suuntaamamme kyselyn tarkoituksena on selvittää, miten Ampumaurheiluliiton toimintaa pitäisi kehittää, jotta pystyisimme parhaalla mahdollisella tavalla tukemaan seurojamme ja niiden toimintaedellytyksiä sekä yhdessä kehittämään mahtavaa harrastustamme. (lisää…)

Ampumaurheiluliitto esittäytyy GoExpo-messuilla

Ampumaurheiluliitto GoExpo-messuilla 2017

Ampumaurheiluliiton osastolla tulee riittämään vilskettä GoExpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Messuvieraiden on mahdollista kokeilla SAL:n osastolla haulikko- ja kivääriammuntaa. Viime vuoden messuihin tutustui 48 000 vierasta. Messuilla vierailee arviolta tänä vuonna yli 50 000 messuvierasta. GoExpo-messut päättyvät sunnuntaina klo 17.00.

Helsingin Messukeskus täyttyy kuntoilijoista ja luontoliikkujista. GoExpo on kahdeksan tapahtuman sikermä. Perjantaina 17.3. avautuva Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Kuva&Kamera, Ball Sports ja Finnish Open-tanssikilpailu. Kattauksen täydentää myös pe 17.3. avautuva Helsinki Horse Fair. Tapahtumakokonaisuus tarjoaa kätevässä paketissa kuntoilijoille ja hyötyliikkujille paljon kokeilumahdollisuuksia kevään uutuuksia unohtamatta. 

Järjestäjät muistuttavat allergikkoja siitä, että hevoset valloittavat Messukeskuksen hallit 1-3 Helsinki Horse Fairilla.

Messuille voi tulla tutustumaan suosikkilajinsa uutuustuotteisiin, hakea lisämotivaatiota treeniin tai vaikka etsiä uutta harrastusta. Eri lajeja on esillä useita kymmeniä ja kokonaisuudessaan kahdeksassa tapahtumassa on mukana huikeat 448 näytteilleasettajaa.

Maaliskuu on hyvä ajankohta suunnata katseet kohti tulevaa kevättä ja kesää ja hakea vinkkejä liikuntaharrastuksiin. Lukuisista lajikokeiluista kannattaa ottaa kaikki irti – sopiva harrastus löytyy vain kokeilemalla. Messuille voi tulla myös ihan vain shoppailemaan.

Suomen Ampumaurheiluliiton osasto löytyy osoitteesta 6 h 2.

Tule ja testaa tarkkuutesi SAL:n osastolla ammuntasimulaattoreilla mm. SimWayHunt. Tutustua voit myös SAL:n seuratoimintaan. GoExpo-messut ovat avoinna perjantaina kello 20:een asti. Lauantain aukioloaika on kello 10-18 ja sunnuntaina kello 10-17.

GoExpo-messut ovat myös osa Suomi 100-juhlavuoden tapahtumaa.

GoExpo messusivuille pääset tästä www.goexpo.fi

Vielä ehdit ilmoittautua maaliskuussa alkavaan 2-tason valmentajakoulutukseen

2-tason valmentajakoulutus alkaa maaliskuussa 2017.

Tarkkuuslajit (ammunta, curling, keilailu ja jousiammunta) jatkavat vuonna 2017 yhteisen 2-tason valmentajakoulutuksen toteuttamista.

Koulutus koostuu neljästä lähijaksosta (pe–su), joista kaksi on yleisjaksoa ja kaksi lajijaksoa. Lähijaksojen lisäksi koulutuksessa on oppimistehtäviä sekä käytännön valmennusnäyttöjä. 2-tason kokonaislaajuus on yhteensä 150 tuntia. Pääsyvaatimus koulutukseen on aikaisempi 1-tason (tai vastaavan) koulutuksen suorittaminen ja mukanaolo käytännön valmennustyössä. Koulutukset alkavat perjantaisin klo 12 ja päättyvät sunnuntaisin n. klo 16.

1. Yleisjakso Psyykkinen harjoittelu, ihmissuhdetaidot ja itsensä kehittämisen taidot (20t),
17.–19.3.2017, Kisakallio
• Psyykkinen harjoittelu
• Taitoharjoittelu
• Itsensä kehittämisen taidot
• Harjoittelun suunnittelu ja ohjelmointi
• Antidoping

2. Yleisjakso Urheiluosaaminen (20t), 25.–27.8.2017, Kuortane
• Fyysinen harjoittelu ja suunnittelu
• Biomekaniikka ja taitoharjoittelu
• Näköfysiologia
• Psyykkinen harjoittelu ja vuorovaikutustaidot
• Ravitsemus

Ammunnan lajiosat:
1. 21.-23.4.2017 Kisakallio
2. 10.-12.11.2017 Kisakallio

2 tason kurssikirja 2017

Koulutuksen hinta
Koulutuksen hinta on 245 euroa/jakso sisältäen koulutuksen
ja majoituksen täysihoidolla (2 hh).
Kurssimaksu maksetaan lajiliittoon.
Lisäksi kurssikirja Laatua käytännön valmennukseen hintaan 45€.
Kirja laskutetaan 1. koulutusjakson yhteydessä.

Ilmoittautumiset
Mukaan mahtuu kaikista tarkkuuslajeista enintään 15 valmentajaa/tarkkuuslaji.
Mikäli osallistujia tulee yli kiintiön, lajiliitot valitsevat osallistujat.

Ilmoittautumiset 28.2.2017 mennessä:
Kaikkien lajien ilmoittautumiset suoritetaan kootusti internetissä osoitteessa
https://goo.gl/forms/Bamqmg3MOjna9Msv1

Tiedustelut ampumaurheilu
Timo Rautio
Suomen Ampumaurheiluliitto
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi
puh. 040 8202300

Tarkkuuslajien 2 taso valmentajakoulutusesite 2017
Tarkkuuslajien 2 tason valmentajakoulutusesite 2017

 

 

Mitä ratavastaavalta odotetaan?

Ampumaratalaki tuli voimaan 1.12.2015. Laissa oli vaatimus, että radoille nimetään ratavastaavat. Nimeämiset tulee tehdä Poliisihallitukselle 1.12.2017 mennessä. Olemme laatimassa seuroille apupakettia/valmennusta/koulutusta.

(lisää…)