Kategoria: Lounais-Suomi

Etsimme valmentajia

Suomen Ampumaurheiluliitto ry (SAL) on maamme urheilutoiminnan vanhimpia ja menestyksekkäimpiä lajiliittoja. Se on perustettu vuonna 1919. Ampumaurheiluliittoon kuuluu noin 300 jäsenseuraa, joissa ampumaurheilua harrastaa noin 30 000 henkilöä.

Sopimuskauden päättyessä avaamme nyt haettavaksi kaikki ampumaurheiluliiton valmentajien tehtävät:

  • trap: päävalmentaja, nuorten valmentaja, paravalmentaja
  • skeet: päävalmentaja, nuorten valmentaja
  • kivääri: päävalmentaja, nuorten valmentaja, paravalmentaja
  • pistooli: päävalmentaja
  • liikkuva maali: päävalmentaja
  • practical: valmennuskoordinaattori

Tehtäviä voidaan tarpeen mukaan yhdistellä. Katso tarkemmat kuvaukset tehtävittäin. Kaikki valmentajat toimivat maajoukkueiden valmennustehtävien lisäksi SAL:n valmentajakoulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Lisäksi jokaisessa lajissa yhden valmentajan tehtäviin kuuluu myös nuorten tehoryhmän valmennuksen suunnittelu ja koordinointi yhdessä tehoryhmävalmentajien kanssa.

Edellytämme valittavilta erinomaista lajiosaamista, tehtävän tasosta riippuen riittävää valmentajakoulutusta, käytännössä osoitettua valmennusosaamista sekä kykyä toimia kansainvälisissä yhteyksissä englannin kielellä.

Kaikissa tehtävissä onnistuminen edellyttää erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja yhteistyökykyä, riittäviä tietoteknisiä taitoja, paineensietokykyä ja halua kehittää omaa valmennusosaamistaan.

Tehtävät ovat määräaikaisia ja alkavat 1.1.2021. Sopimukset ovat 2+2-vuotisia. Osa tehtävistä on päätoimisia ja valtaosa eri laajuisia osa-aikaisia tai oto-tehtäviä.

Lisätietoa tehtävistä antaa valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell, puh. 0400 525 114, per-ole.lindell@ampumaurheiluliitto.fi.

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen 16.8.2020 mennessä osoitteeseen rekry@ampumaurheiluliitto.fi. Kerro hakemuksessasi myös, kuinka laajasta tehtävänkuvasta olet kiinnostunut.

Etsimme valmennuksen johtajaa

Suomen Ampumaurheiluliitto ry (SAL) on maamme urheilutoiminnan vanhimpia ja menestyksekkäimpiä lajiliittoja. Se on perustettu vuonna 1919. Ampumaurheiluliittoon kuuluu noin 300 jäsenseuraa, joissa ampumaurheilua harrastaa noin 30 000 henkilöä.

Haemme nyt päätoimiseen työsuhteeseen valmennuksen johtajaa. Tehtävä on määräaikainen 1.1.2021-31.12.2024. Valmennuksen johtaja vastaa Ampumaurheiluliiton huippu-urheilutoiminnasta yhdessä lajikohtaisista maajoukkuevalmentajista koostuvan tiiminsä kanssa. Tehtävänäsi on organisoida ja kehittää liiton valmennusjärjestelmä sellaiseksi, että se mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa maailman huipun saavuttamisen motivoituneille huippu-urheilijoille ja varmistaa laadukkaan valmennuksen kautta polun tulevaisuuden menestyjille seuroissa ja liiton valmennusryhmissä. Merkittävänä vastuualueena tähän liittyen on SAL:n valmentajakoulutus. Vastaat myös huippu-urheilun budjetista.

Edellytämme tehtävään soveltuvaa koulutusta (korkeakoulutasolta), kokemusta huippu-urheilu- ja valmennustoiminnasta ja urheiluorganisaatioista, hyvää johtamis- ja organisointikykyä ja erinomaisia vuorovaikutustaitoja.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa niin kotimaassa kuin ulkomailla, kykyä toimia laajassa verkostossa ja hallita laajoja kokonaisuuksia, paineensietokykyä, hyviä tietoteknisiä valmiuksia sekä erinomaista suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Luemme eduksi muun kielitaidon. Ampumaurheilutausta ei ole välttämätön.

Lisätietoa tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Anne Lantee, puh. 040 5785 860, anne.lantee@ampumaurheiluliitto.fi.

Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen 29.7.2020 mennessä sähköpostitse osoitteella rekry@ampumaurheiluliitto.fi.

Ohjeita kilpailu- ja harjoitustoiminnan käynnistämiseen

Hyvinkään ampumarata kylpi auringossa tiistaina. (Kuva: Lassi Palo)

Suomen hallitus päätti toukokuun alussa rajoitustoimenpiteistä koronavirustilanteen hallitsemiseksi, että kilpailutoiminta voidaan aloittaa erityisjärjestelyin 1. kesäkuuta alkaen. Aluehallintovirastot antoivat 19.5. omat päätöksensä ja ohjeensa koskien kokoontumisrajoituksia ja erityisjärjestelyjä 1.6. alkaen. AVIt voivat tehdä päätöksiä tartuntatautilain mukaan kuukaudeksi kerrallaan, joten tämänhetkinen päätös on voimassa kesäkuun ajan. (lisää…)

Pete Patruuna kevätkisa päättyy tänään klo 21.00 – vielä ehdit osallistua!

Pete Patruuna haluaa kilpailla kanssasiPete Patruuna kevätkisa 2020 käynnistyy

Pete Patruuna älypuhelinohjelman voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Se toimii Android-, IOS puhelimissa. Ja mikä parasta – Pete Patruuna ohjelma on ilmainen kaikille ampumaurheilua harrastavalle ikään katsomatta.
Pete Patruuna -ohjelmalla voi siis jokainen harjoitella ammuntaa missä ja milloin tahansa. Sillä voi harjoitella liipaisua ja erityisesti tähtäyskuvaa sekä tähtäimen säätöä, joka toimii samalla tavalla kuin oikeassakin ilmakiväärissä. Pete Patruunassa voi osallistua kilpailuihin ja verrata omia tuloksiaan muiden ampujien tuloksiin.

Pete Patruuna kevätkisa käynnistyy 9. huhtikuuta
Osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Kilpailuihin voivat osallistua kaikki ampumaurheilua harrastavat, ikään katsomatta.

Kilpailu järjestetään seuraavasti:
09.04.2020 – 13.05.2020 klo. 21:00

Pete Patruuna kevätkisan säännöt:
◦Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa.
◦Kilpailusuoritusten lukumäärää ei ole rajattu, eli voit osallistua ja parantaa tulostasi niin monta kertaa kuin haluat.
◦Kilpailussa palkitaan tavarapalkinnoin kolme parasta ampujaa ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan tavarapalkinto.
◦Jokainen osallistuu kilpailuun yhdellä omalla tunnuksella.
◦Kilpailun tulokset on nähtävillä Pete Patruuna sovelluksen ”TULOKSET” sivulla (vierittämällä näyttöä oikealta vasemmalle pääset 2020 Kevätkisa tuloksiin

Pete Patruuna sovelluksen voit ladata:

https://apps.apple.com/fi/app/pete-patruuna/id931864009

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.RightSpot.PetePatruuna&hl=fi

Ampumaurheiluseura – Hae SAL kehittämisapurahaa 2020 uuteen projektiisi!

Ampumaurheiluseuralla on monia tehtäviä. Mm. tarjota ampumaurheilutoimintaa paikkakunnalla sekä tarjota hyvää ammunnan opetusta ja ohjausta. Seurassa, jossa on laadukasta toimintaa, on jäsenien hyvä olla. Varmistaakseen laadukkaan toiminnan on paikallaan kehittää seurassa asioita. Onko ampumaurheiluseurassanne ajateltu kehittää jotain uutta? Uudella projektilla voidaan vaikkapa lähestyä uusia ryhmiä, tarjota ampumaurheiluun liittyvää toimintaa jopa ampumaseuran ulkopuolelle. Oleellista on, että uusi projekti synnyttää seurassa toivottavasti uudenlaisen toimintamallin ja saadaan pysyvyyttä lisää.

Uudella projektilla ampumaurheiluseuraan ohjattua toimintaa lisää!
– Voisiko uusi projekti olla suunnattu esimerkiksi ampumakoulutoiminnan jälkeiseen toimintaa, jolla ehkäistään ns. dropoutia?
– Voisiko uusi projekti olla kohdistettu vaikkapa tytöille tai naisammuntaprojektille, esim. haulikko?
– Voisiko uusi projekti auttaa seuran vammaisammunnan kehittämisessä?
– Voisiko projekti olla jopa uusi tapahtuma, jolla saadaan ampumaurheilua paikkakunnalla esille ja kokeiltavaksi?

Sopikaa uudesta projektistanne seurassa ja hakekaa kehittämisapurahaa Ampumaurheiluliitosta!
Rahallista tukea projektille ampumaurheiluseura voi saada 500€ – 3000€.
Tarkemmat hakuohjeet löytyvät tästä. Hakulomake löytyy tästä.

SAL kehittämisapuraha 2020 haku on avoinna kaikille Ampumaurheiluliiton jäsenseuroille
31.7.2020 asti. Tukea saaville seuroille ilmoitetaan 10.8. mennessä.

Hakulomakkeessa kysytään mm:
Projektin tarkoitus ja nimi.  Projektin aloitus ja kesto? Miten projekti toteutetaan?
Projektin budjetti? Haettavan avustuksen määrä ja mahdollisen oman rahoituksen osuus euroina? Hankkeen yhteyshenkilö jne.
Katso lisää hakulomakkeesta.

Tiedustelut
Timo Rautio
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi
puh. 040 8202300

Ampujat valittu Tanhuvaaran valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen

Kauden 2019-20 ammunnan yläkoululeiriläiset Tanhuvaaran urheiluopistolla

Ampujat on valittu ensi syksynä Tanhuvaarassa alkavaan valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen. Leirit järjestetään Savonlinnassa sijaitsevassa Tanhuvaaran urheiluopistossa.

Urheilijoita on kaikkiaan kolmetoista. Tanhuvaaraan valitut ovat:

Vanhat (11): Tiitus Hautamäki (KeAms), Lotta Kärnä (NoSA), Sonja Myllys (Hahlo), Aino Nenonen (Hahlo), Eetu Rissanen (HAS), Elias Ruusunen (AsAs), Aurora Räsänen (PAS), Arttu Salin (HaaAs), Tuuli Saraniemi (PA), Lauri Syrjä (AsAs), Neea Vuorela (NoSA).

Uudet (2): Sonja Nenonen (Hahlo) ja Martti Saraniemi (PA).

Kaikki valitut ovat kivääriampujia.

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa.
Yläkoululeiritys on tarkoitettu yläkoulun 7.–9.-luokkalaisille ja lukiossa ja ammattioppilaitoksessa opiskeleville. Tanhuvaaran Urheiluopisto järjestää ampumaurheilun lajiryhmälle neljä leiriä kauden 2020-2021 aikana. Valmentajana toimii Marko Leppä.

Lue lisää ampujien yläkoululeirityksestä Tanhuvaarassa tästä.

Unelmien liikuntapäivä 10.5.

Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivää vietetään jälleen 10.5.2020  –  tällä kertaa kodeissa ja somessa

Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Unelmien liikuntapäivään. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan. Voimme silti liikkua monilla eri tavoilla ja jakaa sen somessa muiden kanssa!

Unelmien liikuntapäivä toteutetaan tänä vuonna sosiaalisen median kampanjana siten, että ihmisiä innostetaan jakamaan somessa se, miten liikkuvat erilaisissa olosuhteissa, esim. kotioloissa tai ulkoillen (mikäli tilanne sen sallii).

Vuoden teema ”kaveri mukaan” elää mukana siten, että ihmiset voivat kannustaa kavereitaan liikkumaan samaan aikaan ja myös samassa kotitaloudessa asuvat voivat liikkua yhdessä. Jaetaan liikuntahetkemme muille, jotta jokainen voi tuntea kuuluvansa joukkoon, innostua muiden esimerkeistä ja kokeilla uusia liikkumisen muotoja virtuaalisesti. Kaikki tavat liikkua ovat hyviä, kunhan liikkuminen tapahtuu vastuullisesti viranomaisten asettamien linjausten mukaisesti.

Liikutaan 10.5. vastuullisesti

Ihmisten liikkuminen tulee näkyväksi Unelmien liikuntapäivänä 10.5. somessa. Liikuntatoimijat ja osallistujat voivat jakaa liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan kannustavia sisältöjä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä .

Toukokuun 10. päivä on myös äitienpäivä – hieno mahdollisuus kannustaa äitikin liikkumaan! Jos 10.5. ei tunnu sopivalta päivältä, niin etkot voi pitää jo loppuviikosta tai jatkot maanantaina. Jaetaan vinkkejä ja videoita somessa jo ennen tapahtumapäivää ja haastetaan muita mukaan!

#unelmienliikuntapäivä sunnuntaina 10.5. – näin olet mukana: 

  1. Jaa 10.5. kuvasi tai videosi somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit lisätä omia aihetunnisteita ja osoittaa tukesi näin esim. seurallesi tai muulle yhteisöllesi.
  2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muutkin liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“ 

Arvomme palkintoja kaikkien oman liikkumisensa tai vinkkinsä #unelmienliikuntapäivä -tunnisteella jakaneiden kesken.

Voit lähettää niitä nettilinkkeinä myös ulp(a)olympiakomitea.fi -sähköpostiin! Lisäämme ne Unelmien liikuntapäivän kotisivuille muille inspiraatioksi. Tarjoamme näin kotipesän sisällöille ja mahdollistamme osallistumisen myös niille, joita somekanavat eivät tavoita.

Lisätietoja: www.unelmienliikuntapaiva.fi

#unelmienliikuntapäivä

Taustaa

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen.  Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, joka on järjestetty jo neljä kertaa. Päivä täyttyy iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea. Tapahtumia voivat järjestää esim. kunnat, koulut ja päiväkodit, urheiluseurat, yhdistykset, työyhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maan.

Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot.  Päivää koordinoi Suomen Olympiakomitea. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää.  Haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä!

Lähde: Suomen Olympiakomitea