Kategoria: Pohjanmaa

Kiväärin tehoryhmän testileiri 24.-26.11. Kisakalliossa, ilmoittautuminen on alkanut

Kiväärin tehoryhmän testileiri pidetään Kisakalliossa 24.-26. marraskuuta

Kiväärin tehoryhmän testileiri 24.-26. marraskuuta pidetään Lohjalla, Kisakallion Urheiluopistolla. Testileirin kautta voi päästä mukaan tehoryhmävalmennukseen. Viikonlopun ohjelma sisältää mm. fyysisen kunnon testauksen, urheilijahaastattelun ja ampumaharjoituksia. Testileiri on tarkoitettu v. 1998 – 2003 syntyneille kivääri ampujille.

KUTSU KIVÄÄRIN TEHORYHMÄN TESTILEIRILLE KISAKALLIOON

Kiväärin testileirille kutsutaan tämän kauden kaikki ryhmäläiset sekä uudet ryhmään haluavat urheilijat. Tehoryhmän testileirillä nuoret kokoontuvat näyttämään taitoja, kertomaan itsestään ja harjoittelustaan sekä testaamaan kuntoaan Lohjalle, Kisakallion Urheiluopistolle 24. – 26.11.2017. Testileiri sisältää fyysisen kunnon testauksen mm. Inbody kehonkoostumusanalyysin, kestävyyskunnon kartoitus polkupyöräergometritestillä. Näiden tulokset käydään läpi selkeällä palauteluennolla. Ohjelmassa on myös ampumaharjoitukset, haastattelut sekä tietoiskuja ampumaurheilusta. Ilmoittautuminen tehdään alla olevasta linkistä.

Testileiri alkaa perjantaina 24.11. klo 18 – 19 päivällisellä. Leiri päättyy sunnuntaina 26.11. lounaaseen
n. klo 14.00. Leirin ohjelma julkaistaan SAL:n nettisivuilla viimeistään 30. lokakuuta.

Varusteet: Leirillä tarvitaan ampumavarusteet ilma-aseammuntaan.

Lisäksi kaikki osallistujat ottavat mukaan muistiinpanovälineet, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet. Huoneissa on vuodevaatteet ja pyyhkeet. Ota mukaan myös harjoituspäiväkirjasi ja mahdollinen harjoitussuunnitelmasi sekä kyselylomake täytettynä. Tämä lomake lähetetään ilmoittautuneille myös sähköpostitse.

Hinnat ja laskutus Leirin osallistumismaksu on 199 €. Hintaan sisältyy pe – su yön majoitus, 2xaamiainen, 2xlounas, 2xpäivällinen, 2xiltapala sekä Inbody ja pp-testit. Leiri laskutetaan jälkikäteen. Lasku lähetetään urheilijalle, mikäli et toisin ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita. Leirin osallistumismaksu ilman majoitusta ja ruokailuja on 120€/hlö. Myös oma valmentajasi tai huoltajasi on tervetullut mukaan. Mikäli hän majoittuu ja ruokailee ryhmän mukana hinta on 160 €.

Ilmoittautuminen 13.11.2017 mennessä vain SAL: n netissä Huom! Koskee myös valmentajia ja huoltajia!

Ilmoittautuminen TÄSTÄ.

Liitteet:
Kyselylomake tehoryhmät 2017

Mahdolliset tiedustelut:
Timo Rautio
puh.040 8202300
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi

 

Uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt julki

Uudet Kultahippusäännöt alkaen 1.11.2017

Ampumaurheiluliiton nuorisovaliokunta on vahvistanut uudet tukiammunnan ja Kultahippukilpailujen säännöt 1.11.2017 alkaen. Suurimpina muutoksina mainittakoon ampujien kuulon suojaaminen sekä kivääriampujille kahden lajin mahdollisuus. Myös muita tarkennuksia on tullut joihinkin sääntökohtiin. (lisää…)

Vuoden parhaiden Grande Finale ja lajiparlamentit

Suomen Ampumaurheiluliiton  lajiparlamentit ja Vuoden parhaiden ampumaurheilijoiden palkitsemistilaisuus Grande Finale järjestetään 27.10. – 29.10.2017 Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla. Tilaisuudessa vietetään myös eläkkeelle siirtyvän toiminnanjohtaja Risto Aarrekiven läksiäisiä ja toiminnanjohtajan vaihdosta.

Tiedossa hyvää ohjelmaa. Maailmanmestari Kalle Palander ja olympiavoittaja Toni Nieminen esiintyvät la klo 16.00 teemalla Polte- Rakkaus ja Intohimo. Illan Grande Finalen juontaa Elisa Sportin ja Ruutu Urheilun puhekone Toni Flink. Illan musiikkivieraana Vince Band!

Ohjelma alkaa lauantaina klo 9.00. Katso tarkempi ohjelmarunko ko. linkistä
2017-Lajiparlamenttien-ja-Granden-ohjelmarunko-1

Ilmoittautumaan pääset tästä
https://www.ampumaurheiluliitto.fi/liitto/lomakkeet/lajiparlamenttiin-ja-grande-finaleen-ilmoittautuminen/

Uusi seuratoiminnan laatuohjelma – tule kuulemaan ja vaikuttamaan

Olympiakomitea on valmistellut yhdessä lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa uutta seurojen laatuohjelmaa. Laatuohjelman tavoitteena on toimia seuratoiminnan kehittämisen välineenä. Laatuohjelman avulla autetaan seuroja kehittymään eri osa-alueilla, joita ovat laadukas lasten urheilu, huippu-urheilu ja aikuisten harrasteliikunta. Ajatuksena on, että seura voi erikoistua laadukkaaseen lasten urheiluun, huippu-urheiluun tai aikuisten harrasteliikuntaan tai vaikka kaikkiin osa-alueisiin seuran omista tarpeista riippuen. Tärkeänä näkökulmana kehittämisessä ovat urheilijan ja liikkujan tarpeet.

15 laatuohjelman esittelytilaisuutta – ilmoittaudu mukaan!

Uutta laatuohjelmaa esitellään 15 alueella järjestettävissä tilaisuuksissa, joihin kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuudet järjestetään arki-iltoina ja ne ovat maksuttomia. Tarkista oman alueesi tilaisuuden ajankohta ja paikka oheisesta linkistä ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://www.lyyti.in/aluekierros2017

Aluetilaisuuksissa on uuden laatuohjelman lisäksi alueen järjestämää ohjelmaa, joka vaihtelee alueittain mm. seuratuki-info on ohjelmassa monella alueella. Näet ohjelman oheisesta linkistä.  Ilmoittaudu mukaan viimeistään viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

Seuratoiminnan laatuohjelman aluetilaisuudet 2017

Vielä ehdit ilmoittautua pistoolin tehoryhmän testileirille 20.-22.10. Kisakallioon

Pistoolin tehoryhmän testileiri pidetään 20.-22.10. Kisakalliossa. Kuva 2015 testileiriltä.

Pistoolin tehoryhmän testileiri 20.-22.10.2017 pidetään Lohjalla, Kisakallion Urheiluopistolla. Testileirin kautta voi päästä mukaan tehoryhmävalmennukseen. Viikonlopun ohjelma sisältää mm. fyysisen kunnon testauksen, urheilijahaastattelun ja ampumaharjoituksia. Tehoryhmän testileiri pidetään samaan aikaan pistoolin maajoukkueleirin kanssa.

KUTSU PISTOOLIN TEHORYHMÄN TESTILEIRILLE

Pistoolin testileirille kutsutaan tämän kauden kaikki tehoryhmäläiset sekä uudet ryhmään haluavat urheilijat. Tehoryhmän testileirillä nuoret kokoontuvat näyttämään taitoja, kertomaan itsestään ja harjoittelustaan sekä testaamaan kuntoaan Lohjalle, Kisakallion Urheiluopistolle 20. – 22.10.2017.

Testileiri sisältää fyysisen kunnon testauksen mm. Inbody kehonkoostumusanalyysin, kestävyyskunnon kartoitus polkupyöräergometritestillä. Näiden tulokset käydään läpi selkeällä palauteluennolla. Ohjelmassa on myös ampumaharjoitukset (sis. kuvaukset), haastattelut, antidopingluento sekä tietoiskuja ampumaurheilusta. Ilmoittautuminen tehdään alla olevasta linkistä.

Testileiri alkaa perjantaina 20.10.2017 klo 18.00. Leiri päättyy sunnuntaina 22.10. lounaaseen n. klo 14.00. Leirin alustava ohjelma liitteenä. Ohjelma lähetetään myös ilmoittautuneille.

Varusteet Leirillä tarvitaan ampumavarusteet ilma-aseammuntaan.

Lisäksi kaikki osallistujat ottavat mukaan muistiinpanovälineet, sisä- ja ulkoliikuntavarusteet. Huoneissa on vuodevaatteet ja pyyhkeet.

Ota mukaan myös harjoituspäiväkirjasi ja mahdollinen harjoitussuunnitelmasi sekä kyselylomake täytettynä. Tämä lomake löytyy liitteenä ja se lähetetään ilmoittautuneille myös sähköpostitse. Hinnat ja laskutus Leirin osallistumismaksu on 199 €. Hintaan sisältyy pe – su yön majoitus, 2xaamiainen, 2xlounas, 2xpäivällinen, 2xiltapala sekä Inbody ja pp-testit. Leiri laskutetaan jälkikäteen. Lasku lähetetään urheilijalle, mikäli et toisin ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita. Leirin osallistumismaksu ilman majoitusta ja ruokailuja on 120€/hlö. Myös oma valmentajasi tai huoltajasi on tervetullut mukaan. Mikäli hän majoittuu ja ruokailee ryhmän mukana hinta on 160€.

Ilmoittautuminen 30.9.2017 mennessä vain SAL: n netissä. Huom!  Tämä koskee myös valmentajia ja huoltajia!

Ilmoittautuminen TÄSTÄ.

Mahdolliset tiedustelut:
Timo Rautio
puh.040 8202300
timo.rautio@ampumaurheiluliitto.fi

Liitteet ohjelma ja kyselylomake:
Testileirin ohjelma pistoolin tehoryhmä Kisakallio 2017
Kyselylomake tehoryhmät 2017

Ehdota Kultahippupalkittavia 2. lokakuuta mennessä

Nyt on aika ehdottaa Kultahippupalkittavia

SAL:n nuorisovaliokunta valitsee vuosittain vuoden Kultahippuampujan, -ohjaajan ja -seuran.
Kultahippuhuomionosoituksia ei jaeta vain menestyksen perusteella, vaan huomionosoituksensaajat ovat aktiivisia ja reiluja Kultahipputoiminnassa.

Toivomme, että ehdotettu nuori/ohjaaja/seura on aktiivisesti toiminnassa mukana oleva, on osoittanut reilua kilpailu- ja urheiluhenkeä ja omaa hyvät sosiaaliset taidot. Nuorisovaliokunta kiinnittää palkittavia valitessaan huomiota kilpailumenestyksen ohessa suuresti muihinkin osa-alueisiin. Palkittavaksi voi siis hyvinkin ehdottaa myös henkilöä/seuraa, jonka mitalisaalis ei ole kummoinen, mutta joka muuten loistaa lajin muissa osa-alueissa kirkkaimmin. Toivomme myös, että seuraväki uskaltaa ehdottaa palkittavaksi vaikkapa naapuriseuran jäsentä tai naapuriseuraa, tai kauempanakin asuvaa henkilöä tai seuraa, kun kokee palkinnon ansaituksi.

Vuoden 2017 tunnustukset jaetaan Grande Finalen yhteydessä 28.10. Kisakallion urheiluopistolla.
Aikaisemmin palkitut löytyvät tästä linkistä.

Ehdotukset uusista palkittavista perusteluineen tulee lähettää 2.10.2017 mennessä ”Ehdota Kultahippupalkittavia” lomakkeella.

Lomakkeen löydät tästä

 

Ampumaurheilukoulun ohjaajakoulutus Nokialla 30.9.2017

Ampumakoulun ohjaajakoulutus järjestetään Nokialla 30. syyskuuta.

Ampumaurheilukoulun ohjaajakoulutus järjestetään Nokialla 30.9.2017 alkaen klo 9.00. Paikkana on Nokian Seudun Ampujien ilma-aserata. Ilma-aserata sijaitsee aivan Nokian keskustassa vanhassa jalkinetehtaassa os. Pirkkalaistie 3. Sijaintikartta

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ohjaamaan lapsia ja nuoria ampumaurheilukoulussa.
Kurssille osallistuminen ei vaadi valmistautumista etukäteen.

Kurssiin kuuluu sekä lajiosa että yleisosa.

Lajiosa:
Ampumaurheilu lapsen harrastuksena, ilmakivääri- ja ilmapistooliammunnan tukiammunnan perustekniikoiden opettaminen ja ampumaurheilukoulun järjestäminen.

Kurssin suorittanut:
– hallitsee turvallisuusasiat
– osaa suunnitella ja toteuttaa harjoitustapahtumat
– hallitsee ilmakivääri- ja ilmapistooliammunnan tukiammunnan opetusmenetelmät
– osaa neuvoa myös apuohjaajia avustamisessa ja
– ymmärtää lasten urheilun lähtökohdat.

Kurssi pidetään 30.9.2017 alkaen kello 9.00 ja paikkana on  Nokian Seudun Ampujien ilma-aserata.
Kurssi päättyy viimeistään n. klo 17.00

Osallistumismaksu 75€ /kurssilainen sisältää koulutuksen ja materiaalin.

Mahdollisuus omakustanteiseen lounasruokailuun.

SAL:n kouluttajana Heikki Romppanen

Ilmoittautuminen
Heikki Romppaselle 25.9.2017 mennessä sähköpostitse,
heikki.romppanen@pp.phnet.fi
puh. 0400 886065

Kongsbergin taululaitteet esillä

Kongsbergin taululaitteita maahantuova Suomen Biathlon järjestää Roukalahden ampumaradalla (Louhenmutka 13, Liperi) SYYSESITTELY-tapahtuman 16.9.2017 klo. 10-13 , jossa ensi kertaa Suomessa isommalle yleisölle esittelemme Kongsberg-järjestelmää tyylillä ”Näe , koe ja keskustele”. (lisää…)