Opiskelijoiden MM-kilpailut: Emmi Hyrkäs nyt 9:s, Lari Pesonen skeetin kärjessä ensimmäisen päivän jälkeen
17.3.2018 klo 13:45

Emmi Hyrkäs polviasennossa lauantaina Kuala Lumpurissa. (Kuvat: Timo McKeown)

Opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat lauantaina Malesiassa kahdella suomalaislajilla. Emmi Hyrkäs sijoittui naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 ls kilpailussa yhdeksänneksi, ja Lari Pesonen jakaa miesten skeetin kärkipaikan kahden muun urheilijan kanssa ensimmäisen päivän jälkeen.

Järjestyksessään seitsemännet opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat lauantaina Malesian Kuala Lumpurissa. Kilpailut päättyvät huomenna sunnuntaina.

Ohjelmassa oli tänään kaksi suomalaislajia: naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 ls ja miesten skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs sijoittui eilen ilmakiväärissä kuudenneksi, ja hyvä vire jatkui myös tänään, kun hän oli ”piekkarin” asentokilpailussa yhdeksäs. Hyrkäs ampui peruskilpailussa ennätyksensä 579 (polvi 197, makuu 190, pysty 192). Hän ampui saman tuloksen ja yhtä monta ”napakymppiä” (20) kuin kahdeksanneksi sijoittunut Tshekin Gabriela Vognarova. Viimeinen sarja ratkaisi finaalipaikan, ja se oli Vognarovan eduksi 98-96.

– Tyytyväinen olen. Kaikki meni muuten hyvin paitsi makuun eka sarja. Siinä oli vähän huono asento ja tuli virheitä. Se korjaantui, kun tajusin nousta ylös ja ottaa asennon uusiksi. Erityisen tyytyväinen olen polveen, joka lähti alusta alkaen hyvällä rytmillä, kahdella pisteellä ennätystään kohentanut Hyrkäs kommentoi kilpailuaan.

– Harmittaa tietysti se, että finaalipaikka jäi taas noin lähelle, mutta sellaista tämä joskus on.

Tshekin Nikola Foistova oli peruskisan ykkönen tuloksellaan 587 (194+198+195). Finaalissa hän jäi toiseksi, kun Vognarova otti voiton pistein 453,5-451,2.

Lappajärven Ampujia edustava Mira Mäkelä oli ilmakiväärissä 22:s, ja nyt hän sijoittui 30:nneksi. Mäkelän tulos oli 566 (183+196+187).

Lari Pesonen in action.

Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) jakaa miesten skeetissä kärkipaikan Thaimaan Tanapat Jangpanichin ja Kyproksen Menelaos Michaelidesin kanssa. Kolmikko ampui tuloksen 49 (24+25).

Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) jatkaa kilpailua 11. sijalta tuloksellaan 48 (24+24), ja saman seuran Aleksi Ahokas on kilpailussa 16:ntena, kun hän rikkoi 46 (23+23) kiekkoa.

Huomenna ammutaan viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2018 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kilpaillaan 34 lajissa.

Kuala Lumpurin kisoihin osallistuu 361 urheilijaa, jotka edustavat 24 maata. Suomen joukkueessa on seitsemän urheilijaa (kolme kivääriampujaa, kolme skeet-ampujaa ja yksi pistooliampuja).

Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17-25-vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Olympiakomitea yhdessä asianomaisen lajiliiton kanssa.

Opiskelijoiden ampumaurheilun MM-kilpailut
14.-18.3. Kuala Lumpur, Malesia

Tuloksia ja tilanteita la 17.3.

Naisten 50m pienoiskivääri 3×20 ls + finaali: 1) Gabriela Vognarova Tshekki 453,5 (579/20x), 2) Nikola Foistova Tshekki 451,2 (587), 3) Najmeh Khedmati Iran 441,2 (581), 4) Lucie Brazdova Tshekki 428,7 (582), 5) Natalia Kochanska Puola 417,1 (584), 6) Aneta Stankiewicz Puola 407,2 (581), 7) Judith Gomez Ranska 397,3 (579/22x), 8) Kajal Saini Intia 389,5 (580), 9) Emmi Hyrkäs 579/20x, … 30) Mira Mäkelä 566.

Miesten skeet, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Tanapat Jangpanich Thaimaa, Menelaos Michaelides Kypros, Lari Pesonen Suomi 49, … 11) Timi Vallioniemi 48, … 16) Aleksi Ahokas 46.