Avainsana: Lapua Eurooppa Cup

Talvitie viides olympiapistoolilla Lapua Eurooppa cupissa

Marko Talvitie sijoittui 25 metrin olympiapistoolilla parhaana suomalaisena viidenneksi Lapua Eurooppa cupissa Tallinnassa. Talvitie ampui finaalissa tuloksen 14, peruskilpailussa hänen tuloksensa oli 572. Muita suomalaisia ei finaalissa nähty. Jan Parhiala oli peruskilpailun kahdeksas (556) ja Teemu Lahti yhdeksäs (550).

– Suorituksena ampuminen oli jo parempaa kuin eilen. Pieniä virheitä tuli tehtyä ja neljän sekunnin sarjoilla tulee ne isot erot huippuihin. Peruskisan tulos 572 nyt ei vielä päätä huimaa, mutta askel eteenpäin mentiin. Kun pääsin molempina päivinä ampumaan kansainvälisen kilpailun finaalia, niin se oli hyvä lisäkokemus. Nyt on EC-kilpailulajiksi vaihdettu isopistooli ja sunnuntaina vielä vakiopistooli, Talvitie sanoi viikonvaihteensa jatkosta Tallinnassa.

Perjantaina kilpailun voitti Ruslan Lunev (30) ennen Riccardo Mazzettia (26) ja Peeter Oleskia (24).

Edellispäivänä ammutussa Ranno Krustan muistokilpailun ensimmäisessä osassa Talvitie oli viides ja Lahti kuudes. Muistokilpailun yhteistuloksissa Talvitie oli neljäs ja Lahti viides.

Tulokset:

Lapua-2021-RFP-Day-2-Final-Results

Lapua-2021-RFP-Day-2-Qualification-Results

Lapua-2021-RFP-Day-1-full

Lapua-2021-RFP-Day-1-final-results

Parhiala toinen, Kallio kolmas Lapua Eurooppa cupin avauksessa Tallinnassa

Iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup alkoi Tallinnassa suomalaisittain iloisesti, kun Jan Parhiala ampui isopistoolilla toiseksi ja Joonas Kallio kolmanneksi. Kilpailun voitti Viron Peeter Olesk. Parhiala ja Kallio ampuivat kumpikin 578, mutta Parhiala vei kakkossijan sisäkymppien ollessa hänen edukseen 16–15.

Kilpailussa lähdin keskittymään varmoihin suorituksiin, ja tekemään sitä mitä osaan. Muutaman kerran huomio kiinnittyi vahingossa muualle, ja se vei muutamia pisteitä. Mutta tulos kuvastaa hyvin tämänhetkistä kuntoa, Parhiala arvioi.

Hänellä oli myös muuta aihetta iloon:

Mahtavaa oli, että ensimmäisen kerran minulla oli käytössä useasta erästä testatut Lapuan panokset. Vaikka erot eri patruuna erien välillä oli testissä pieniä, niin silti itselle paras valittu paukku toi myös luottoa välineisiin, Parhiala sanoo.

Joonas Kallio totesi kilpailunsa sujuneen ”yllättävän mukavasti”.

Ei ole hirveästi tullut harjoiteltua ruutilajeja. Tarkkuusosa meni ihan normaalisti, mutta pikaosalla vähän meinasi ravistaa. Hienolta se aina tuntuu nousta kansainvälisissä kilpailuissa palkintopallille, Kallio sanoi.

Tulokset:

Tallinna:

Lapua Eurooppa cup, 1. päivä:

25m isopistooli: 1) Peeter Olesk Viro 589, 2) Jan Parhiala Suomi 578 (16x), 3) Joonas Kallio Suomi 578 (15x),…9) Antti Jokinen Suomi 569.

Sunnuntaina kilpaillaan vakiopistoolilla.

Kuvat: Risto Aarrekivi

Kurki ja Leppä kaksoisvoittoon Hollolassa, Ylinen kolmas

Juho Kurki Hollolan Eurooppa cupissa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Hollolassa 300 metrin vakiokiväärin Lapua Eurooppa Cupissa oli lauantaina hieno suomalaispäivä, kun 3×40 laukauksen kilpailussa Juho Kurki otti voiton ja Aleksi Leppä kakkossijan. Kurki, Leppä ja kuudenneksi sijoittunut Juho Autio toivat Suomelle lisäksi joukkuekilpailun voiton.
(lisää…)