Avainsana: Lapua Eurooppa Cup

Marko Talvitie vakiopistoolilla 15:s Lapua Eurooppa cupissa

25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin kilpailut jatkuivat Tallinnassa vakiopistoolilla, jossa suomalaisista paras oli Marko Talvitie. Talvitie oli 15:s tuloksella 556.

Kilpailun voitti Ruslan Lunev tuloksella 580.

–  Vakiota on tullut ammuttua tänä vuonna vähemmän mutta tänään sain 150 sek. hitaat sarjat osumaan tyydyttävälle tasolle. 20 sekuntisiin olen tyytyväinen mutta 10 sekkasilla kasojen paikat vaihtelivat rokottaen pistekertymää. Toisaalta tänään tuli kesän paras vakiokisa, joten hyvä niin. Kotimaan kisoilla jatketaan, Kouvolan PM:t ja Porin SM:t tärkeimpinä, Talvitie sanoi.

Jan Parhiala oli 21:s (549), Teemu Lahti 23:s (546), Joonas Knuuti 25:s (540), Antti Jokinen 26:s (536) ja Otto Suuronen 30:s (486).

Rečica Pri Laškemissa Slovenia 2. –4. syyskuuta.

Kuva: Risto Aarrekivi (kuva lauantailta)

Lahti viides isopistoolilla Lapua Euroopan cupissa Tallinnassa

Kuva: Risto Aarrekivi

Teemu Lahti oli viides 25m isopistoolilla Lapua Eurooppa Cupissa Tallinnassa. Suomi sijoittui joukkuekilpailussa kolmanneksi. Kilpailun voitti Viron Peeter Olesk tuloksella 586 ennen Latvian Emils Vasermanisia (582).

Lahti ampui tuloksen 581.

– Kisa meni ihan hyvin. Muutamia virheitä tein. Mutta ihan kohtuullinen tulos kuitenkin. Katse eteen päin ja kohti tulevia koitoksia, Lahti sanoi.

Muista suomalaisista Marko Talvitie oli 15:s tuloksella 570, Joonas Knuuti oli 18:s (569), Jan Parhiala 20:s (561), Antti Jokinen 23:s (558) ja Otto Suuronen 29:s (466).

 

Lapua Eurooppa cup: Långström yhdeksäs makuukilpailussa, Viljanen 15:s

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup Tanskan Aarhusissa päättyi miesten makuukilpailuun, jossa suomalaista Sebastian Långström oli parhaana yhdeksäs. Långström ampui 594.

Aarhusissa aiempina päivinä kaksi SE-tulosta tehnyt Aleksi Leppä oli 14:s tuloksella 592. Kilpailun voitti Ranskan Remi Moreno Flores tuloksella 597.

Joukkuekilpailuna ammutussa karsinnassa Leppä oli kuudes tuloksella 597, Långström 18:s (592) ja Juha Rutonen 20:s (591). Kolmikon tulokset toivat Suomelle joukkuepronssin.

Naisten makuukilpailussa Henna Viljanen oli 15:s tuloksella 588.

Lapua Eurooppa cup: Henna Viljanen 3×20 laukauksen kilpailun kolmas

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui Aarhusissa suomalaisittain mukavissa tunnelmissa, kun Henna Viljanen ampui 3×20 laukauksen kilpailussa uuden Suomen ennätyksen 583 ja oli kolmas. Miesten vapaakivärin 3×20 laukauksen kilpailussa Aleksi Leppä oli viides (585).

– Tänään oli oikein mukavaa ampua! Ei tarvinnut kyttäillä tuulta, joten pystyin vaan keskittymään hyvään tekemiseen. Olen kokonaisuudessaan tosi tyytyväinen tämän päivän kilpailuun, Viljanen sanoi.

Vapaakiväärillä Riku Koskela oli kymmenes (581), Sebastian Långström 12:s (578) ja Juha Rutonen 15:s (573).

 

Kuva: Aleksi Leppä

Lapua Eurooppa cup: Suomelle joukkuehopeaa, Lepälle jälleen SE

Suomi otti joukkuehopeaa ja Aleksi Leppä ampui jälleen Suomen ennätyksen, kun 300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui vapaakiväärin 3×20 laukauksen kilpailulla. Aarhusissa aiemmin päivällä Leppä oli vakiokiväärillä 3×20 laukauksen kilpailussa neljäs tuloksella 585.

Leppä ampui karsinnassa tuloksen 588. Hopeajoukkueen muista jäsenistä Sebastian Långström oli karsinnan yhdeksäs ja Riku Koskela 11:s.

– Tasasen hyvä veto! Polvelta yks huono laukaus ja pystyn toinen sarja lähti kolmella 9,9:llä. Muuten oli hyvää ammuntaa ja olin siihen tyytyväinen, Leppä sanoi.

Vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa Långström oli kahdeksas 578 ja Koskela 14:s 572. Leppä on ollut Aarhusissa hyvässä vireessä, sillä SE oli Aarhusissa jo kilpailujen toinen edellispäivänä vakiokiväärin karsinnassa tulleen jatkoksi.

– Eilen oli tosi huippu päivä. Tuntui että kaikki kulki ja oli helppo ampua. Oli myös mukava paukutella, kun keli oli niin vakaa, että pystyi vaan keskittymään tekemiseen ja keskelle ampumiseen. Tämä päivä ei ollut kaukana eilisesti ammunnasta, mutta ei ollut ihan yhtä hyvä päivä. Paljon ysejä, jotka oli juuri 10:n ulkopuolella. Hyvää tekemistä ja hyvä tulos mutta ei ihan yhtä huippu kuin eilen.

Lapua Eurooppa cup: Leppä voitti karsinnan SE:llä, Suomi vei joukkuekilpailun

300 metrin kiväärin Lapua Eurooppa cup alkoi Tanskan Aarhusissa vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun henkilökohtaisella karsinnalla ja joukkuekilpailulla. Aleksi Leppä oli karsinnan ykkönen tuloksella 593, joka on myös uusi Suomen ennätys. Suomi voitti joukkuekilpailun kolmikolla Leppä, Riku Koskela ja Sebastian Långström.

Edellinen SE oli 588 ja se oli Lepän, Henri Häkkisen ja Juho Kurjen nimissä.

Koskela oli karsinnan seitsemäs ja Långström kymmenes. Juha Rutonen ampui 567 ja oli karsinnan 18:s.

Lahti neljäs ja Parhiala kuudes vakiopistoolilla Lapua Eurooppa cupissa

 Teemu Lahti oli neljäs ja Jan Parhiala kuudes, kun 25 metrin iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup jatkui vakiopistoolilla Aarhusissa. Joonas Knuuti oli 24:s ja Suomi joukkuekilpailun kolmas Ranskan ja Sveitsin jälkeen.

Kilpailun voitti Ranskan Kevin Chapon tuloksella 568. Lahti ampui tuloksen 563. Lahden 150 sekunnin sarjat olivat 186, 20 sekunnin sarjat 193 ja 10 sekunnin sarjat 184.

–  Hiukan oli haparointia 150s sarjoilla. 20s sarjat menivät hyvin. Vähän jäi kaivelemaan, mutta hyvä kun tuli kuitenkin finaalipaikka. Seuraavalla kerralla Tallinnassa uusi yritys, Lahti sanoi.

Parhiala ampui tuloksen 562 (190+189+183).

– Ammunta kulki tänään rennosti. Kevään harjoitusleirit alkavat puremaan, tästä on mukava jatkaa kautta, Parhiala sanoi.

Joona Knuuti oli 24:s tuloksella 539.

25 metrin iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin kauden kolmas kilpailuviikonloppu on heinäkuussa Tallinnassa.

Parhiala kahdeksas Lapua Eurooppa cupissa isopistoolilla

25 metrin iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup jatkui Tanskan Aarhusissa isopistoolikilpailulla, jossa suomalaiskolmikosta Jan Parhiala oli parhaana kahdeksas. Teemu Lahti oli 13:s ja Joonas Knuuti 16:s.

Kilpailun voitti Sveitsin Demierre Steve tuloksella 581. Parhiala ampui tuloksen 573 (284+289).

–  Tarkkuusosa tuntui vaikealta ja laukauksia piti pakottaa. Kuvio tuntui hyvältä ja osui, kolmannella sarjalla tuli tekniikkavirhe, joka vei huomion ja antoi tilalle 45 pisteen sarjan, Parhiala sanoi päivästään.

Lahti ampui 566 (281+285) ja Knuuti 564 (289+275). Lahden päivään mahtui haasteita:

–  Kisassa oli vaikeuksia tarkkuusosassa, kun aseesta särkyi rekyylibufferi. Vaihdoin uuden osan pikaosaan. Pikaosalla ase ei toiminut kunnolla. Viisi kappaletta häiriöitä tuli, jotka ehdin sarjan aikana korjaamaan mutta tulos jäi kehnoksi. Nyt katseet kohti vakiopistoolikisaa, joka käydään huomenna, Lahti sanoi.

Talvitie viides olympiapistoolilla Lapua Eurooppa cupissa

Marko Talvitie sijoittui 25 metrin olympiapistoolilla parhaana suomalaisena viidenneksi Lapua Eurooppa cupissa Tallinnassa. Talvitie ampui finaalissa tuloksen 14, peruskilpailussa hänen tuloksensa oli 572. Muita suomalaisia ei finaalissa nähty. Jan Parhiala oli peruskilpailun kahdeksas (556) ja Teemu Lahti yhdeksäs (550).

– Suorituksena ampuminen oli jo parempaa kuin eilen. Pieniä virheitä tuli tehtyä ja neljän sekunnin sarjoilla tulee ne isot erot huippuihin. Peruskisan tulos 572 nyt ei vielä päätä huimaa, mutta askel eteenpäin mentiin. Kun pääsin molempina päivinä ampumaan kansainvälisen kilpailun finaalia, niin se oli hyvä lisäkokemus. Nyt on EC-kilpailulajiksi vaihdettu isopistooli ja sunnuntaina vielä vakiopistooli, Talvitie sanoi viikonvaihteensa jatkosta Tallinnassa.

Perjantaina kilpailun voitti Ruslan Lunev (30) ennen Riccardo Mazzettia (26) ja Peeter Oleskia (24).

Edellispäivänä ammutussa Ranno Krustan muistokilpailun ensimmäisessä osassa Talvitie oli viides ja Lahti kuudes. Muistokilpailun yhteistuloksissa Talvitie oli neljäs ja Lahti viides.

Tulokset:

Lapua-2021-RFP-Day-2-Final-Results

Lapua-2021-RFP-Day-2-Qualification-Results

Lapua-2021-RFP-Day-1-full

Lapua-2021-RFP-Day-1-final-results

Parhiala toinen, Kallio kolmas Lapua Eurooppa cupin avauksessa Tallinnassa

Iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup alkoi Tallinnassa suomalaisittain iloisesti, kun Jan Parhiala ampui isopistoolilla toiseksi ja Joonas Kallio kolmanneksi. Kilpailun voitti Viron Peeter Olesk. Parhiala ja Kallio ampuivat kumpikin 578, mutta Parhiala vei kakkossijan sisäkymppien ollessa hänen edukseen 16–15.

Kilpailussa lähdin keskittymään varmoihin suorituksiin, ja tekemään sitä mitä osaan. Muutaman kerran huomio kiinnittyi vahingossa muualle, ja se vei muutamia pisteitä. Mutta tulos kuvastaa hyvin tämänhetkistä kuntoa, Parhiala arvioi.

Hänellä oli myös muuta aihetta iloon:

Mahtavaa oli, että ensimmäisen kerran minulla oli käytössä useasta erästä testatut Lapuan panokset. Vaikka erot eri patruuna erien välillä oli testissä pieniä, niin silti itselle paras valittu paukku toi myös luottoa välineisiin, Parhiala sanoo.

Joonas Kallio totesi kilpailunsa sujuneen ”yllättävän mukavasti”.

Ei ole hirveästi tullut harjoiteltua ruutilajeja. Tarkkuusosa meni ihan normaalisti, mutta pikaosalla vähän meinasi ravistaa. Hienolta se aina tuntuu nousta kansainvälisissä kilpailuissa palkintopallille, Kallio sanoi.

Tulokset:

Tallinna:

Lapua Eurooppa cup, 1. päivä:

25m isopistooli: 1) Peeter Olesk Viro 589, 2) Jan Parhiala Suomi 578 (16x), 3) Joonas Kallio Suomi 578 (15x),…9) Antti Jokinen Suomi 569.

Sunnuntaina kilpaillaan vakiopistoolilla.

Kuvat: Risto Aarrekivi