EM-kilpailut (ISSF:n ei-olympialajit)

Valintamenettely

Liikkuvan maalin EM 2024, Pilsen, Tsekki
Kivääri- pistoolilajien (iso/vakiopistooli ja 300m) EM 2024, Osijek
Para-trap EM Granada 30.5 – 07.2024.

Valintarajan minimirajan (MCS) saavuttaneiden urheilijoiden osalta päävalmentajat tekevät valmennuksen johtajalle esityksen valintakelpoisista urheilijoista perustuen seuraaviin kriteereihin:

  1. Urheilijan on saavutettava MQS/MCS raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailuissa.
  2. Urheilijat, joilla vähintään toinen valintatulos ylittää MQS tuloksen, ovat aina etusijalla valinnoissa.
  3. Edellisen tai kuluvan vuoden arvokilpailussa (EM/MM) ammuttu MCS/MQS rajan ylittävä tulos hyväksi luetaan yhtenä rajan ylityksenä.
  4. Näyttökilpailuista pidetään ranking listaa SAL:n sivuilla, kolmen parhaan näyttötuloksen keskiarvon mukaan ranking #1 valitaan aina, jos valintakriteerit tuloksen suhteen on saavutettu.
  5. Päävalmentaja voi esittää joukkuevalintapykälän hyödyntämistä ja siten myös yhden alle MCS-rajan jääneen urheilijan valitsemista arvokilpailujoukkueeseen, mikäli hän katsoo joukkueella (team tai mix team) olevan realistisen mitalimahdollisuuden arvokilpailussa. Joukkuevalintaa on mahdollista esittää, mikäli vähintään ½ tai 2/3 joukkueen jäsenistä on MCS-rajan saavuttanut.
  6. Päävalmentajan esityksellä omakustanteisesti voidaan valita myös rajaa ylittämätön urheilija.

Kustannukset

Kilpailuihin on määritelty kilpailukohtainen maksimibudjetti, jonka puitteissa valinnat tehdään, arvokilpailutukea saavat valintarajan ylittäneet urheilijat, mahdollinen ylittyvä osa laskutetaan urheilijoilta tasajaolla.

  • Liikkuvan maalin EM (aikuiset ja nuoret)
  • Kivääri- pistoolilajien EM iso-/vakiopistooli (aikuiset)
  • Kivääri- pistoolilajien EM 300m (aikuiset)
  • Paratrap EM