Valintamenettely: ilma-aseiden EM-kilpailut 2023, Tallinna

Valintarajan minimirajan (MCS) saavuttaneiden urheilijoiden osalta päävalmentajat tekevät valmennuksen johtajalle esityksen valintakelpoisista urheilijoista perustuen seuraaviin kriteereihin:

 1. Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailuissa.
  a) Aikuisurheilijoilla yhden rajan ylittävän tuloksen on oltava kansainvälisestä kilpailusta
  b) Urheilijat, joilla vähintään toinen valintatulos ylittää MQS-tuloksen, ovat aina etusijalla valinnoissa.2. Edellisen tai kuluvan vuoden arvokilpailussa (PM/EM/MM) tai maailmancup -kilpailussa ammuttu MCS/MQS-rajan ylittävä tulos hyväksi luetaan yhtenä rajan ylityksenä.3. Näyttökilpailuista pidetään ranking listaa SAL:n sivuilla, keskiarvoisesti (3 kilpailua) ranking #1 valitaan aina, jos valintakriteerit tuloksen suhteen (MQS/MCS) on savutettu.4. Päävalmentaja voi esittää joukkuevalintapykälän hyödyntämistä ja siten myös yhden alle MCS-rajan jääneen urheilijan valitsemista arvokilpailujoukkueeseen, mikäli hän katsoo joukkueella (team tai mix team) olevan realistisen mitalimahdollisuuden arvokilpailussa. Joukkuevalintaa on mahdollista esittää, mikäli vähintään 2/3 joukkueen jäsenistä on MCS-rajan saavuttanut.

  5. Päävalmentajan esityksestä voidaan valita joukkueeseen harkinnan perusteella myös yhdellä MCS -tuloksella.

  Kustannukset
  * MQS-rajan vähintään kerran ylittäneiden ja MCS/MQS toisen kerran, valittujen matkakustannuksista vastaa SAL.
  * Kahdella MCS tuloksella valittujen matkakustannuksista SAL kattaa 80%.
  * Valinta arvokilpailuihin oikeuttaa osallistumaan kaikkiin oman lajikategorian yksilökilpailuihin, jollei niihin ole valittu eri urheilijaa. Kategoriaksi katsotaan ne lajit joiden näyttökilpailuihin on osallistunut.
  * RPO/nuorten lisäpaikka -kilpailijoiden kustannuksista vastaa urheilija, paitsi jos MCS/MQS-raja on ylitetty, jolloin käytetään samaa kriteeristöä kuin muiden kohdalla, näissä käytetään kuitenkin aina harkintaa.
  * Joukkuepykälää hyödynnettäessä valiten kilpailija MCS-rajan alta, kustantaa urheilija kaikki kilpailun kulut itse.
  * Valittaessa päävalmentajan harkinnan yhdellä MCS-tuloksella, kustantaa urheilija kaikki kilpailun kulut itse.