Valintamenettely
Ilma-aseiden EM 2024 Györ, Unkari
Kivääri- ja pistoolilajien -EM 2024, Osijek, Kroatia (olympialajit)
Paralajien 10m EM, Granada

Valintaharkinnan minimirajan (MCS) saavuttaneiden urheilijoiden osalta päävalmentajat tekevät valmennuksen johtajalle esityksen valintakelpoisista urheilijoista perustuen seuraaviin kriteereihin:

 1. Urheilijan on saavutettava MQS/MCS-raja vähintään kahdesti ennalta nimetyissä näyttökilpailuissa.
 2. Urheilijat, joilla vähintään toinen valintatulos ylittää MQS-tuloksen, ovat aina etusijalla valinnoissa.
 3. Olympialaisiin/paralympialaisiin valitut urheilijat valitaan 100% tuen mukaan ilman näyttökilpailuja.
 4. Edellisen tai kuluvan vuoden arvokilpailussa (EM/MM) tai World cup -kilpailussa ammuttu MCS/MQS-rajan ylittävä tulos hyväksi luetaan yhtenä rajan ylityksenä.
 5. Näyttökilpailuista pidetään ranking listaa SAL:n sivuilla, kolmen parhaan näyttötuloksen keskiarvon mukaan ranking #1 valitaan aina, jos valintakriteerit tuloksen suhteen on saavutettu.
 6. Päävalmentaja voi esittää joukkuevalintapykälän hyödyntämistä ja siten myös yhden alle MCS-rajan jääneen urheilijan valitsemista arvokilpailujoukkueeseen, mikäli hän katsoo joukkueella (team tai mix team) olevan realistisen mitalimahdollisuuden arvokilpailussa. Joukkuevalintaa on mahdollista esittää, mikäli vähintään ½ tai 2/3 joukkueen jäsenistä on saavuttanut valintakriteerit.
 7. Päävalmentajan esityksestä voidaan valita joukkueeseen harkinnan perusteella myös yhdellä MCS-tuloksella.

 

Kustannukset

 • MQS rajan kahdesti ylittäneiden, valittujen matkakustannuksista vastaa SAL.
 • Myös yhdellä MQS- ja yhdellä MCS-tuloksella voidaan valita, valittujen matkakustannuksista SAL kattaa 70%.
 • Arvokilpailuihin valittua urheilijaa voidaan harkita päävalmentajan esityksestä osallistumaan kaikkiin oman lajikategorian yksilökilpailuihin, jollei niihin ole valittu eri urheilijaa. Kategoriaksi katsotaan ne lajit, joiden näyttökilpailuihin urheilija on osallistunut.
 • RPO-ampujaksi tai nuorten lisäpaikalle valittava urheilija vastaa kaikista kustannuksista itse, ellei perustellusta syystä ole tarpeen tehdä muunlaista päätöstä MQS-rajan ylittäneen urheilijan kohdalla
 • Joukkuepykälää hyödynnettäessä valiten kilpailija MCS-rajan alta, kustantaa urheilija kaikki kilpailun kulut itse.
 • Valittaessa päävalmentajan harkinnan mukaan MCS-tuloksilla, kustantaa urheilija kaikki kilpailun kulut itse.
 • Majoitus tarjotaan aina kahden tai useamman henkilön huoneessa. Mikäli urheilija haluaa 1hh:n, kustantaa hän kiinteän lisäkorvauksen 50,-€/vrk itse.