Nuorten MM-kilpailut (Lima)

Valintamenettely

 Valintarajan minimirajan (MQS) saavuttaneiden urheilijoiden osalta päävalmentajat tekevät valmennuksen johtajalle esityksen valintakelpoisista urheilijoista perustuen seuraaviin kriteereihin:

 1. Urheilijan on saavutettava MQS raja kolmesti ennalta nimetyissä näyttökilpailuissa.
 2. Edellisen tai kuluvan vuoden arvokilpailussa (EM/MM) tai World cup -kilpailussa ammuttu MQS rajan ylittävä tulos hyväksi luetaan yhtenä rajan ylityksenä.
 3. Näyttökilpailuista pidetään ranking listaa SAL:n sivuilla, kolmen parhaan näyttötuloksen keskiarvon mukaan ranking #1 valitaan aina, jos valintakriteerit tuloksen suhteen on saavutettu.
 4. Päävalmentaja voi esittää joukkuevalintapykälän hyödyntämistä ja siten myös yhden alle MCS-rajan jääneen urheilijan valitsemista arvokilpailujoukkueeseen, mikäli hän katsoo joukkueella (team tai mix team) olevan realistisen mitalimahdollisuuden arvokilpailussa. Joukkuevalintaa on mahdollista esittää, mikäli vähintään ½ tai 2/3 joukkueen jäsenistä on MCS-rajan saavuttanut.
 5. Päävalmentajan esityksestä voidaan valita urheilija kolmella MCS-tuloksella.

 

Kustannukset

 • MQS rajan kolmesti ylittäneiden, valittujen matkakustannuksista vastaa SAL.
 • Kahdella MQS- ja yhdellä MCS-tuloksilla voidaan valita, jolloin valittujen matkakustannuksista SAL kattaa 70%.
 • Arvokilpailuihin valittua urheilijaa voidaan harkita päävalmentajan esityksestä osallistumaan kaikkiin oman lajikategorian yksilökilpailuihin, jollei niihin ole valittu eri urheilijaa. Kategoriaksi katsotaan ne lajit, joiden näyttökilpailuihin urheilija on osallistunut.
 • Joukkuepykälää hyödynnettäessä valiten kilpailija MCS-rajan alta, kustantaa urheilija kaikki kilpailun kulut itse.
 • Valittaessa päävalmentajan harkinnan mukaan MCS-tuloksilla, kustantaa urheilija kaikki kilpailun kulut itse.
 • Majoitus tarjotaan aina kahden tai useamman henkilön huoneessa. Mikäli urheilija haluaa 1hh:n, kustantaa hän kiinteän lisäkorvauksen 50,-€/vrk itse.