Monipuolisuus

Monipuolisuus mielessä

 

Urheiluammunnan lisäksi lasten ja nuorten on hyvä harrastaa liikuntaa monipuolisesti. Ampumakoululaisella voi mainiosti olla toinen ja kolmaskin urheiluharrastus, ja hänellä pitää olla myös aikaa pelailla ja leikkiä pihalla.

Monipuolinen liikunta tukee myös ampujana kehittymistä. Mitä monipuolisemmat liikunnalliset taidot lapsella on, sitä helpompi hänen on oppia perustekniikat lajissa kuin lajissa. Ammunnassa tarvitaan mm. tasapainoa, koordinaatiokykyä sekä silmän ja käden yhteistoimintaa.

 

Monipuolisuus ampumakoulussa

Ampumakoulussa monipuolisuus tarkoittaa mm. harjoitusten monipuolisuutta ja vaihtelevuutta. Harjoittelu ei ole ”pelkkiä laukauksia laukauksen perään”.

Harjoituskerta on hyvä aloittaa verryttelyllä ja venyttelyllä. Leikkimieliset kisailut piristävät toimintaa ja luovat yhteishenkeä. Mahdollisuuksien mukaan on hyvä kokeilla myös ammuntaa eri asennoista ja käyttää harjoittelussa erilaisia tukia. Nuoren urheiluampujan on hyvä kokeilla sekä pistooli- että kivääriammuntaa ja iän ja voiman karttuessa myös haulikko- ja riistamaaliammuntaa sekä muitakin ampumaurheilun lajeja. Ammunta hupitauluihin tai vaikkapa viivaan tai kasaan tuo vaihtelua. Ampumakoulussa on hyvä välillä harrastaa ammunnan sijaan jotain muuta lajia koko ryhmä ja aikuisetkin yhdessä.

 

Seuratoiminnan monipuolisuus

Seuratoiminnan monipuolisuutta tukee erilaisten osallistumismahdollisuuksien tarjoaminen nuorille. Ampumaurheilussa nuori voi olla mukana halusipa sitten huippuampujaksi tai harrastajaksi. Kilpailutoiminnan lisäksi lajin parissa löytyy tehtäviä myös mm. ohjaajana, tuomarina, tiedottajana tai vaikkapa seuran nuorisopäällikkönä. Ampumaurheilussa riittää kaiken ikäisille haasteita ja tekemistä nyt ja tulevaisuudessa.